ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το πρώτο δημοτικό συμβούλιο

Νέα πρόσωπα, νέες δομές, νέος χώρος. Όλα σχεδόν νέα στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο που έγινε σήμερα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του διοικητηρίου και όχι πλέον στο πνευματικό κέντρο. Μια αίθουσα που παραχώρησε η Περιφέρεια και στο δήμο για τα δημοτικά του συμβούλια. Ήταν όλοι εκεί. Και αυτό το πρώτο δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε με την εκλογή προέδρου που είναι ο οδοντίατρος, Γιώργος Γεωργάκης που ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα (31 ψήφους) , εκτός από τα δύο λευκά της ¨λαϊκής Συσπείρωσης”. Αντιπρόεδρος  από το συνδυασμό “Ανοιγουμε πανιά” η Σωτηρία Γαζή (31 ψήφοι, 2 λευκά) και Γραμματέας ο Φίλιππος Σκληρός (31 ψήφοι, 2 λευκά). 

 

Θα τηρώ πιστά τον κανονισμό και θα είμαι δίκαιος προς όλους ανεξαιρέτως δημοτικής παράταξης τόνισε στο χαιρετισμό του ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ., Γιώργος Γεωργάκης. 

Ο δήμαρχος, Κώστας Δρακονταειδής μεταξύ άλλων θέλησε να δείξει τη διάθεσή του για συνεργασία τονίζοντας: “Θα ήθελα αυτό το Δ.Σ να είναι πρότυπο δημοκρατικής λειτουργίας για να γίνουν έτσι πρωταγωνιστές οι πολίτες. Και γι απαιτείται και πολιτικός πολιτισμός. Μπορεί να διαφωνούμε αλλά δεν πρόκειται να υπάρξουν σε αυτό το Δ.Σ προσωπικού τύπου επιθέσεις.”   Απευθυνόμενος στους επικεφαλής των παρατάξεων τους επεσήμανε ότι θέλει την συνεργασία μαζί τους και τη διάθεση να βρίσκονται σε μια συνεχή διαβούλευση. 

Με ευχές στη νέα δημοτική αρχή ξεκίνησε την ομιλία του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σπύρος Μαργέλης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι “Θα είμαστε παρόντες και ενεργοί όχι με ένα στείρο αντιπολιτευτικό λόγο αλλά με προτάσεις και σχέδια. Από την πλευρά μας θα ασκήσουμε δημιουργική αντιπολίτευση. Θα συνεισφέρουμε στο να υπηρετήσουμε τον κάθε πολίτη ανεξάρτητα από την πολιτική του τοποθέτηση. Έχουν αλλάξει οι καιροί και θα πρέπει να φτιάξουμε μια άλλη αυτοδιοίκηση που θα σέβεται και θα τιμά τον πολίτη”

“Θα έχουμε πετύχει το στόχο μας εάν ο κεντρικός δήμος έχει επιτελικό ρόλο και βγούμε στην Περιφέρεια και τα χωριά να τα στηρίξουμε και να κάνουμε έργο”, είπε στην ομιλία του ο Βασίλης Αραβανής. 

Για τα όσα δεινά έχει υποστεί η χώρα που αντανακλούν και στην τοπική αυτοδιοίκηση μίλησε η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Δήμητρα Σταματέλου, ενώ ο Κωνσταντίνος Γληγόρης επικεφαλής του Διαύλου έκανε ένα μικρό λιτό χαιρετισμό με ευχές για καλή θητεία.