ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

παραδόθηκε το ηλεκτροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο

Το τουρνουά αγάπης που είχε οργανώσει πρόσφατα ο δήμος Λευκάδας έτυχε της ανταπόκρισης του κόσμου μια και ο σκοπός του ήταν ιερός. Η αγορά , κατ αρχήν , ενός ηλεκτροκίνητου αναπηρικού αμαξιδίου για μαθήτρια της Γ Γυμνασίου στο Νυδρί όπου έμενε καθηλωμένη και ανήμπορη να κάνει το οτιδήποτε.

Σήμερα , λίγες ημέρες μετά, ο δήμαρχος, Κώστας Αραβανής, με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, Ζωή Σκιαδά και Ευτύχη Ζουριδάκη , παρέδωσαν στον πατέρα της μαθήτριας το ηλεκτροκίνητο  αμαξίδιο. Βαθιά συγκινημένος ο Αλέξης Σάρκα, από την Αλβανία ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για να έχει το παιδί του αυτή τη μεγάλη βοήθεια. “Ήρθα στην Ελλάδα το 1995, μας είπε, δούλεψα και δουλεύω σκληρά. Η οικογένειά μου είχε μείνει στην Αλβανία. Ώσπου μια μέρα με ειδοποίησαν ότι το 10χρονο, τότε κοριτσάκι μου είχε υψηλό πυρετό. Από τότε δεν κατάφερε να επανέλθει. Τώρα είναι παραπληγική. Όμως έχει όνειρα. Θέλει να γίνει γιατρός ορθοπαιδικός για να βοηθήσει όλους όσους είναι στη δική της κατάσταση. Μέχρι τώρα έρχεται στο σπίτι ο δάσκαλος και της κάνει τα μαθήματα. Από τον επόμενο χρόνο στο Λύκειο θα πάει κανονικά σχολείο , τώρα και με το αμαξίδιο.”  Μέχρι τώρα πως μετακινούνταν; “Μέχρι τώρα αν ήθελε να πάμε μια βόλτα την έβαζα σε ένα απλό καρότσι και την πήγαινα. Δεν μπορούσε μόνη της”


Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα που μαζεύτηκαν σε αυτό το τουρνουά ήταν περίπου 9000 ευρώ τα οποία δόθηκαν και στο Κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου αλλά θα δοθούν και για άλλες κοινωνικές ανάγκες, όπως μας τόνισε ο κ. Ζουριδάκης.