ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο αγιασμός στο σχολείο …της Αυτοδιοίκησης

Στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο είχε επικεντρωθεί σήμερα το ενδιαφέρον μια και δίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί ως το σχολείο της…αυτοδιοίκησης.

Σε αυτό το σχολείο η σημερινή ημέρα είχε και έντονο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον μια και διευθυντής του Λυκείου είναι πλέον ο πρώην δήμαρχος, Κώστας Αραβανής , ενώ στο σχολείο βρέθηκε ο νέος αντιπεριφερειάρχης, Θοδωρής Χαλικιάς, καθηγητής εκεί μέχρι πριν μερικούς μήνες. Λίγο μετά τις 09.00 , μόλις έφτασε ο Μητροπολίτης αλλά και ο ηγούμενος της Μονής Φανερωμένης χτύπησε και το πρώτο κουδούνι για φέτος. Ήταν όλοι εκεί. Ο νυν δήμαρχος, Κώστας Δρακονταειδής, ο αντιπεριφερειάρχης, η εκπρόσωπος του προϊσταμένου της Β/θμιας  εκπαίδευσης. 

Ο Μητροπολίτης αμέσως μετά τον αγιασμό διάβασε τις ευχές του στα παιδιά και τα προέτρεψε να συμμετέχουν και εφέτος στις νεανικές συντροφιές που οργανώνει η εκκλησία της Λευκάδας. 

Καταχειροκροτούμενος από τους μαθητές του πήρε το μικρόφωνο ο αντιπεριφερειάρχης και με εμφανή τη συγκίνησή του είπε: “Αρχίζει μια δύσκολη σχολική χρονιά. Η παιδεία είναι ένα από τα μεγάλα θύματα μιας οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης της οποίας τα αποτελέσματα όλοι τα βιώνουμε. ΟΙ καθηγητές σας και συνάδελφοί μου θα κάνουν ότι είναι δυνατόν  , παρά τις δυσκολίες, για να σας προσφέρουν το καλύτερο. Αυτό που απομένει σε εσάς είναι συνεργαστείτε με τους καθηγητές σας και να πάρετε όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να πετύχετε όλους τους στόχους και τα οράματα που έχετε βάλει. Εμείς σαν περιφερειακή αυτοδιοίκηση θα κάνουμε ότι μπορούμε και για εσάς αλλά και για το σχολείο”

 


O δήμαρχος, Κώστας Δρακονταειδής, με αμεσότητα στους μαθητές τόνισε: “Ότι πιο πολύτιμο έχουμε ως κοινωνία και πατρίδα είστε εσείς. Άρα έχουμε ευθύνη, εκπαιδευτικοί, γονείς, η πολιτεία πριν και πάνω απ, όλα, αυτό να το κάνουμε πράξη. Δεν θα πω για τις δυσκολίες γιατί όλοι τις βιώνουμε. Όμως θα σας πω ανεπιφύλακτα να διεκδικείτε  τα δικαιώματά σας. Πρέπει ταυτόχρονα όμως να επιδιώκετε να είστε  συνεπείς και στις δικές σας υποχρεώσεις. Γιατί αυτό εκτός από εσάς βοηθάει και την ίδια την κοινωνία. Εμείς ως δημοτική αρχή, με όσες δυνάμεις έχουμε, θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε. Θα σας συνιστούσα δε στη ζωή σας να μην συμβιβάζεστε. Να είστε η ασυμβίβαστη γενιά γιατί μόνο εσείς μπορείτε να μας σηκώσετε ψηλότερα.” 


Με το ίδιο άγχος που είχαν στα πρόσωπά τους οι μαθητές της Α Γυμνασίου ο νέος λυκειάρχης, πρώην δήμαρχος, Κώστας Αραβανής ευχήθηκε στα παιδιά ενώ φρόντισε να ευχαριστήσει το δήμαρχο για την συνδρομή του  δήμου  στον καθαρισμό του σχολείου ενώ ζήτησε τις ευχαριστίες του να τις μεταφέρει και στους εργαζόμενους. 

Χαιρετισμό απηύθυνε η Όλγα Θειακού εκπροσωπώντας τον προϊστάμενο Β/θμιας τον κ. Γκαμπρέλα ενώ ο διευθυντής του Γυμνασίου , Νίκος Κονιδάρης, διάβασε το μήνυμα του Υπουργού παιδείας.