ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μαζική η συμμετοχή στην απεργία των εκπαιδευτικών

Σε ποσοστό 82% έφτασε σήμερα πρώτη ημέρα της απεργίας των καθηγητών η συμμετοχή τους στην Λευκάδα. Νωρίτερα οι καθηγητές αλλά και οι δάσκαλοι βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της Β/θμιας εκπαίδευσης όπου μίλησε για την απεργία ο πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ , Φίλιππος Κούρτης, και αμέσως μετά αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το Διευθυντή Β/θμιας Μ. Γκαμπρέλα. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ μίλησε στο lefkadapress:

 

Στην Λευκάδα η συμμετοχή των καθηγητών έφτασε το 82% ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις σε όλη την Ελλάδα ξεπέρασε το 90% που σημαίνει ότι ο κλάδος μας δείχνει την αποφασιστηκότητα και την αγωνιστικότητά του. Συναντηθήκαμε και με το Διευθυντή Β/θμιας εκπάιδευσης τον κ. Γκαμπρέλα. Θα ήθελα να επισημάνω ότι ο άνθρωπος αυτός είναι μια εξαίρεση στον κανόνα. Βλέπει το συνάδελφο εκπαιδευτικό σαν άνθρωπο και όχι σαν αριθμό. Γίνεται μια προσπάθεια να κρατηθεί ο εκπαιδευτικός κόσμος στην Λευκάδα και να μην ξεριζωθεί αλλά δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε στην καλή θέληση και βούληση ενός ανθρώπου. Η πολιτική είναι διαφορετική και αλλού στοχεύει. Γι αυτό μοναδικό τρόπος αντιμετώπισης αυτής της πολιτικής είναι η μαζική συμμετοχή σε αυτή την απεργία”

Σε ότι αφορά την κινητικότητα εκπαιδευτικών το πρόβλημα είναι σε περίπου έξι άτομα που θεωρούνται πλεόνασμα και καλούνται να κάνουν αίτηση για κάποιο άλλο μέρος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Βέβαια εδώ η μεθόδευση του Περιφερειακού διευθυντή της Εκπαίδευσης , ο οποίος φρόντισε να είναι “Βασιλικότερος του Βασιλέως” και να δώσει δείγματα υποταγής έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα με την ανάρτηση πινάκων και ονομάτων που δεν υπήρχε κανένας λόγος να συμβεί και μάλιστα όταν οι εκπαιδευτικοί καλούνται να υπογράψουν μια αίτηση ουσιαστικά άκυρη μια και ούτε το ΦΕΚ στο οποίο είναι βασισμένη δεν υπάρχει. Σε ότι αφορά αυτό τοθέμα ο κ. Κούρτης τόνισε: “ Στην Λευκάδα όντως υπάρχουν κάποια ζητήματα όμως με το δικό μας αγώνα θα αποτρέψουμε αυτό τον ξεριζωμό.”

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και όπως τόνισε ο κ. Κούρτης: “ Διάγουμε απεργιακή εβδομάδα . Αύριο το πρωί θα υπάρχουν στα σχολικά συγκροτήματα απεργιακές επιτροπές για τη μεγαλύτερη συσπείρωση του κλάδου και το απόγευμα στις 19.00 στο Α Λύκειο έχουμε τη συνάντηση με τους γονείς και τους μαθητές για να δούμε αναλυτικά τα ζητήματα της παιδείας και να στήσουμε για 3η συνεχή χρονιά την ενισχυτική διδασκαλία που παρέχουν εθελοντές  εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Λευκάδας στα πλαίσια ενός κοινωνικού σχολείου, όπως έχουμε ονομάσει αυτό το θεσμό.”