ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Καταγγελία για την απαράδεκτη στάση της νέας Δημοτικής Αρχής από την Λαική Συσπείρωση

Την Παρασκευή 29 Αυγούστου (τελευταία μέρα της θητείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής), η π. αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΠΟΚΑΛ απέλυσε εργαζόμενη και ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια, η οποία δούλευε επί 11 συνεχή χρόνια στην κοινωφελή αυτή επιχείρηση του Δήμου, ήταν πρόεδρος του σωματείου Συμβασιούχων και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Η παραπάνω απόλυση είναι παράνομη και εκδικητική. Η εργαζόμενη είχε πρωτοστατήσει στη δουλειά της και είχε έρθει πολλές φορές σε αντιπαράθεση με την π. πρόεδρο της ΔΕΠΟΚΑΛ για πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Πρόκειται δηλαδή για μια συνδικαλιστική δίωξη. Στόχος της απόλυσης, πέρα από το να “ξεφορτωθούν” μια συνδικαλίστρια, είναι και η τρομοκράτηση των υπόλοιπων εργαζομένων για να αποδεχτούν μια πολιτική που πετσοκόβει κάθε μέρα τα δικαιώματά τους. Μια πολιτική που απαιτεί να μένουν απλήρωτοι για μήνες και να μη διαμαρτύρονται, να συνεχίζουν να δουλεύουν επί χρόνια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με την αβεβαιότητα κάθε φορά αν θα ανανεωθεί η σύμβασή τους..

Για ένα τέτοια σοβαρό θέμα απαιτήσαμε από τον Αντιδήμαρχο κ. Περδικάρη αλλά και από το Δήμαρχο κ. Δρακονταειδή στο Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν θέση και να ανακαλέσουν την απόλυση.

Η απάντηση ήταν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν στην επαναπρόσληψη γιατί περιμένουν να μάθουν αν είναι όντως παράνομη η απόλυση ή όχι! Τι στιγμή μάλιστα που στην τριμερή συνάντηση με τη Διεύθυνση εργασίας η απόφαση ήταν καταπέλτης για την π. Πρόεδρο της εταιρείας, γεγονός που ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο. Ακόμα χειρότερα δήλωσαν ότι δε δέχονται «αυταρχισμούς», «αυθαιρεσίες» και «παρανομίες» από πλευράς εργαζομένων, σα να δεχονται δηλαδή ότι καλώς έγινε η απόλυση! Κατά τα άλλα δηλώνουν με περίσσεια υποκρισία ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων.

Ακόμα και για το ίδιο το πρόγραμμα, δήλωσαν ευθαρσώς, ο μεν Αντιδήμαρχος ότι θα μειωθεί η χρηματοδότηση και τότε θα προχωρήσουμε σε αξιολόγηση δομών, ο δε Δήμαρχος ότι το πρόγραμμα είναι μεγάλο για τον πληθυσμό της Λευκάδας! Πάνε δηλαδή για αξιολογήσεις κλείσιμο; Αυτά ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο ο Τσίπρας στη συνάντησή τους στην Αθήνα;

Καταγγέλουμε για όλα αυτά τη Δημοτική Αρχή. Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της. Δε βρίσκει δήθεν χρόνο να ενημερωθεί για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά εργαζόμενη, αλλά περισσεύει από την άλλη μεριά χρόνος για απανωτά ταξίδια που αποσκοπούν σε εντυπωσιασμούς για εσωτερική κατανάλωση .

Αυτή είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Διοίκηση, θα υλοποιήσει κάθε κατεύθυνση της ΕΕ. Θέλουν οι κοινωνικές δομές να γίνουν με ανταποδοτικά κριτήρια, με ΜΚΟ, συνεταιρισμούς και ευέλικτους εργαζόμενους σε αυτές. Να κάνουν οι Δήμοι διαχείριση της ακραίας φτώχειας και όχι να εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. Θέλουν τους εργαζόμενους και τα συνδικαλιστικά τους όργανα υπό τον απόλυτο έλεγχο τους.

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Να καταδικάσουν την πολιτική που εφαρμόζεται, να οργανωθούν, να είναι προετοιμασμένοι να υπερασπίσουν το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, να καταγγέλουν κάθε αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας.