ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η πρώτη των πρώτων μιλά στο lefkadapress

και αθλητρια

της 

Βιβιάννας Βαρδή 

 

 

Στο σπίτι της στο Νυδρί βρήκαμε πριν λίγο την Χριστιάνα Λεβεντοπούλου, τη μαθήτρια που φέτος κατάφερε με το 19,23 που συγκέντρωσε να περάσει στη Νομική σχολή Αθηνών αλλά και να είναι η πρώτη των πρώτων στην Λευκάδα.  Χαρούμενη για το αποτέλεσμα , σεμνή και ιδιαίτερα προσγειωμένη η Χριστιάνα μας εξηγεί  πως έφτασε ως εδώ:

 

Θεωρώ ότι είναι αποτέλεσμα όλων αυτών των ετών που διάβαζα. Είχα μεγάλο άγχος για τα αποτελέσματα , την πρωτιά όμως δεν την είχα υπολογίσει. Πραγματικά ήταν έκπληξη για μένα”.

Μιλά για την σχολή που επέλεξε με σιγουριά: “ Ήταν η σχολή που ήθελα , η σχολή που στόχευα και την είχα στο νου μου από την αρχή. Φυσικά και ήταν η πρώτη μου επιλογή χωρίς καθόλου να προβληματιστώ.”


Όταν την ρωτήσαμε για τα εφόδια που μπορεί να πάρει ένας μαθητής ενός σχολείου της επαρχίας σε σχέση με τα μεγάλα κέντρα ήταν κατηγορηματική: “ Το διάβασμα αμείβεται. Αυτό έχω να πω και μόνο. Έκανα και εγώ φροντιστήριο αλλά σημασία έχει η μεθοδικότητα στο διάβασμα και ο στόχος. Ένα σχολείο της επαρχίας δεν έχει να ζηλέψει τίποτε απολύτως από τις μεγάλες πόλεις”    


Στερήθηκε πράγματα όλο αυτό τον καιρό; “Και βέβαια στερήθηκα. Διάβαζα πολλές ώρες. Η μοναδική μου διέξοδος ήταν να δω λίγο τηλεόραση το βράδυ. Το είχα πολύ ανάγκη.”


Kαι οι γονείς; “Οι γονείς μου ήταν πάντα δίπλα μου σε όλες τις επιλογές μου και με στήριζαν. Τους ευχαριστώ για όλα” 


Αφήνοντάς την να χαρεί αυτή την ημέρα που οργανώνει βραδινή έξοδο με τους φίλους της , την ρωτήσαμε κάτι τελευταίο: Τι έχει να πει σε συμμαθητές της που δεν κατάφεραν να περάσουν; ” Ότι η προσπάθεια μετράει. Εξ άλλου το σύστημα είναι τόσο κουραστικό και κυρίως ψυχοφθόρο μέχρι εξαντλήσεως. Αυτό που έχω να πω είναι να κάνουν πάντα όνειρα”