ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ημερίδα του Γραφείου Διασύνδεσης ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα  Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Αξιοποίηση Ανθρώπινων Πόρων: Η μετάβαση από τις σπουδές στην απασχόληση. Εφικτός ή ανέφικτος στόχος σε περιόδους οικονομικής κρίσης;»

 

Η Ημερίδα διοργανώθηκε από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, τη Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.) και τη Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΜοΚΕ) του Τεχνολογικού Ιδρύματος  με τη συνεργασία του Βουλευτή Λευκάδας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Δήμου Λευκάδας, του Επιμελητηρίου Λευκάδας, της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας και της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Καταλυμάτων Λευκάδας.

Μίλησαν οι αντιπρόεδροι της Διοικούσας Επιτροπής των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, κ. Ι.Δραγώνας, ο καθηγητής κ.Σ. Σούλης. Όπως επίσης και ο συντοπίτης μας Γιάννης Πολίτης. Εξήγησαν ποια είναι η κατάσταση αυτή την στιγμή στα ΤΕΙ Λευκάδας και τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα. 

Το θέμα της Ημερίδας αφορούσε το κρίσιμο ζήτημα της σύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, με δεδομένη τη ραγδαία αλλαγή του κοινωνικού και οικονομικού πλαισίου αναφοράς, ειδικά κατά τα χρόνια της κρίσης. Προοπτικές ανάπτυξης αλλά επίσης και προοπτικές βελτίωσης των γνώσεων,των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των φοιτητών δηλαδή να αναπτύξει τις δυνατότητες του αναγκαίου ανθρώπινου κεφαλαίου(μεταπτυχιακά, Θερινά Σχολεία, κατάρτιση), έτσι ώστε να συμβάλλει στην δημιουργία ενός σύγχρονου και καινοτόμου παραγωγικού περιβάλλοντος που απαιτεί η πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας.

Μετά την ομιλία του κεντρικού ομιλητή κ. Σωτήρη Σούλη ακολούθησε συζήτηση με τους  Βουλευτή Λευκάδας κ. Θεόδωρου Σολδάτου, του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Θεόδωρου Βερύκιου, του Δημάρχου Λευκάδας κ. Κώστα Αραβανή, του Προέδρου Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση, του Προέδρου Ξενοδόχων Λευκάδας κ. Νικολάου Ματαράγκα, και της Επίκουρης Καθηγήτριας του Ιδρύματος κ. Χριστίνας Μπενέκη. Στην συζήτηση συμμετείχε και ο δήμαρχος Μεγανησίου Ευστάθιος Ζαβοτσάνος. Τη συζήτηση  συντόνισε η πανέμορφη δημοσιογράφος Πηνελόπη Γαβρά.

Το κλείσιμο της ημερίδας το έκανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης.