ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε στο διοικητικό και εργασιακό καθεστώς της μαρίνας…

Η σημερινή κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Μαρίνας ήταν η αφορμή ώστε ο Νίκος Κουτσοδόντης, Γενικός Διευθυντής του ομίλου Κυριακούλη στον τομέα των  μαρινών, να διευκρινίσει ορισμένα θέματα σχετικά με τα όσα ακούγονται και αφορούν το νέο καθεστώς μετά και την νέα συνεργασία του Ομίλου με μεγάλη Ολλανδική εταιρεία κύριος μέτοχος της οποίας είναι  γνωστή τουρκική εταιρεία.

 

Ο κ. Κουτσοδόντης τόνισε τόσο στους εργαζόμενους όσο και σε δηλώσεις του στο lefkadapress ότι «Πρόκειται για μια στρατηγική και επιχειρηματική συνεργασία αυτή που έγινε με την Ολλανδική εταιρεία. Μια συνεργασία με μια εταιρεία κολοσσό με μαρίνες σε Κροατία και Τουρκία. Με τη συνεργασία αυτή δημιουργείται το τόξο Κροατία – Ελλάδα -Τουρκία μια ισχυρή πλέον δύναμη στο θαλάσσιο τουρισμό. Σε ότι αφορά τη διοίκηση και τον τρόπο λειτουργίας της μαρίνας δεν άλλαξε και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να εργάζονται όπως και πριν, ίσως περισσότερο έντονα μια και θα έχουμε περισσότερα σκάφη μετά από αυτή τη συνεργασία. Συνεπώς δεν έχουν να ανησυχούν για τίποτε απολύτως».

Ο κ. Κουτσοδόντης αναφέρθηκε  επίσης σε αυτή τη συνεργασία επίσης επισημαίνοντας τις επί δύο χρόνια διαδικασίες ελέγχου του Ομίλου Κυριακούλη προκειμένου να επιτευχθεί τελικά το επιθυμητό. Εξ άλλου, τόνισε αυτού του είδους τις συνεργασίες ενθαρρύνει και το κράτος αφού αποδίδουν πάντα.

Το λόγο πήρε και ο δήμαρχος, Κώστας Αραβανής, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας  του δήμου με τη μαρίνα, το ενοίκιο του 1,2 εκατ. ευρώ το χρόνο που εισπράττει ο δήμος και διατίθεται για αναπτυξιακά έργα, αλλά και την αναβάθμιση όλης της πόλης που έχει φέρει η λειτουργία της μαρίνας, μια και πρόκειται για μαρίνα πόλης. Επεσήμανε επίσης τον εξονυχιστικό έλεγχο που έγινε από πλευράς δήμου σε ότι αφορά τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν και φυσικά σε ότι αφορά τον Όμιλο Κυριακούλη που έχει και τη μαρίνα της Λευκάδας.

Κατά τα άλλα η κοπή της πίτας, την οποία έκανε ο διευθυντής της μαρίνας, Σπύρος Δαλός, ανέδειξε δύο τυχερούς. Το ένα φλουρί έπεσε στην γραμματέα της μαρίνας, Λίτσα Γεωργάκη (φωτο) με δώρο χρηματικό ποσόν και το άλλο στον Νίκο Σαραϊλίδη που έχει το ιστιοραφείο στη μαρίνα. Εκεί το δώρο ήταν συμβολικό. Ένα βιβλίο. Έτσι κι αλλιώς πάντως όλοι ευχήθηκαν μια καλή χρονιά, ελπιδοφόρα και προπάντων δημιουργική σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα περίοδο.