ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Oι εκπρόσωποι του Ρώσου ιδιοκτήτη του Σκορπιού αποκλειστικά στο lefkadapress

Οι εκπρόσωποι της οικογένειας Ριμπολόβλεβ με το δήμαρχο Λευκάδας

·         «Η οικογένεια θα σεβαστεί το περιβάλλον και την ιστορία του νησιού»

 

 

Τη διάθεση των νέων ιδιοκτητών του Σκορπιού για χαμηλούς τόνους , σεβασμός στην ιστορία του νησιού και την ανάγκη ενός ήρεμου καταφυγίου , κατέθεσαν πριν λίγο οι εκπρόσωποι της οικογένειας Ριμπολόβλεβ , Sergey Chernitsyn

 και Ανδρέας Χατζηκυριάκος.  Είναι η πρώτη φορά που οι εκπρόσωποι της οικογένειας του ρώσου επιχειρηματία , Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ , Ανδρέας Χατζηκυριάκος και Sergey Chernitsyn, οι οποίοι βρίσκονται στην Λευκάδα, συναντήθηκαν με τις τοπικές αρχές , το δήμαρχο Λευκάδας, Κώστα Αραβανή, και δήμαρχο Μεγανησίου, Στάθη Ζαβιτσάνο και εξέφρασαν την πρόθεση της οικογένειας για την αξιοποίηση του Σκορπιού. Επεσήμαναν δε ότι ο Σκορπιός προορίζεται για ησυχαστήριο ουσιαστικά της οικογένειας Ριμπολόβλεβ και οτιδήποτε άλλο περί resort και επενδύσεων μάλλον δε έχει αντίκρισμα.  Βρεθήκαμε τυχαία στο δημαρχείο την ώρα της συνάντησης του δημάρχου Λευκάδας με τους εκπροσώπους του Ρώσου επιχειρηματία. Για πρώτη φορά οι εκπρόσωποι του Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ μίλησαν για την πρόθεση του  νέου ιδιοκτήτη του Σκορπιού στο Lefkadapress:

«Στόχος της οικογενείας είναι να εισπράξει και να μάθει για τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας η οποία μέχρι σήμερα είναι πολύ φιλόξενη .», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρέας Χατζηκυριάκος.  

Στη συνέχεια ο κ. Sergey Chernitsyn είπε χαρακτηριστικά:

«Διάθεση της οικογένειας είναι ότι οποιαδήποτε ανάπτυξη υπάρξει στο νησί να σέβεται απόλυτα και την παράδοση και το περιβάλλον  αλλά ταυτόχρονα και την ιστορία του νησιού διότι αναγνωρίζουν πόσο σημαντική ήταν η ιστορία του ανθρώπου που το αγόρασε για πρώτη φορά. Στόχος επίσης της οικογένειας ήταν να αποκτήσει ένα χώρο που θα είχε μια ήσυχη οικογενειακή ζωή και ελπίζει ότι αυτός ο ιδιωτικός χώρος θα είναι σεβαστός από τους ανθρώπους της περιοχής.»

Oδήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Αραβανής, δήλωσε μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Ρώσου επιχειρηματία.

 

«Οι εκπρόσωποι της οικογένειας μου τηλεφώνησαν  για να βρεθούμε σήμερα ώστε να υπάρχει μια πρώτη συνάντηση  και με χαρά δεχτήκαμε μια και ο Σκορπιός  είναι ένα σύμβολο για όλους εμάς και την περιοχή.   Μετά την τύχη που είχε όλα αυτά τα χρόνια, την αξιοποίηση του δηλαδή από τον Ωνάση,  έρχεται ένας επιχειρηματίας που θέλει να το αξιοποιήσει. Το νησί αυτό ήταν η ναυαρχίδα του τουρισμού μας στην περιοχή που ξεκίνησε από τον αείμνηστο Ωνάση. Είμαστε σίγουροι, και θα έχουμε και συνεργασία γύρω από αυτό το θέμα, ότι η αξιοποίηση που θα γίνει θα είναι προς το συμφέρον της περιοχής μας αλλά και προς το συμφέρον των επενδυτών. Νομίζω ότι και οι ίδιοι θα σεβαστούν το περιβάλλον με αυτή την απαράμιλλη ομορφιά και θα το αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τους ευχόμαστε δε να ξαναβρεί το νησί τη ζωντάνια του, την αίγλη του και να βρει και η οικογένεια το καταφύγιό της σε αυτό το πανέμορφο νησί με την μεγάλη ιστορία και τον ισχυρό συμβολισμό.»

Βιβιάννα Βαρδή