ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σύλληψη για ληστεία…

Όλα συνέβησαν στην περιοχή των Καρυωτών τις πρωινές ώρες όταν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού είχαν πάει για μπάνιο.
Συνελήφθησαν λοιπόν  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, δύο υπήκοοι Αλβανίας (ένας άνδρας και μία γυναίκα) ηλικίας 24 και 34 ετών, για κλοπή.

Ο 34χρονος εντοπίστηκε  από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης,   χθες το μεσημέρι στην πόλη της Λευκάδας και στην κατοχή του  βρέθηκαν χρυσαφικά, διάφορες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και μικρό χρηματικό ποσό.

Από την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι μέρος των παραπάνω  αντικειμένων ο 34χρονος είχε αφαιρέσει λίγη ώρα πριν εντοπιστεί,  μαζί με έναν ακόμη 25χρονο συνεργό του Αλβανικής καταγωγής, από την οικία  44χρονου ημεδαπού στην Λευκάδα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν,  ηλεκτρικά τρυπάνια, πλαστικά γάντια, τρία ρολόγια, τρία κινητά τηλέφωνα, φορητός υπολογιστής tablet και το χρηματικό ποσό των 2.570 ευρώ, για τα οποία η νόμιμη κατοχή τους εξετάζεται.

Επίσης  στην οικία του 34χρονου, εντοπίστηκε και συνελήφθη η 24χρονη σύνοικος του, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία. Να σημειωθεί ότι διαφεύγει ο τρίτος των ληστών ο οποίος έχει στην κατοχή του και μέρος των κλοπιμαίων.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας που διεξάγει τις έρευνες, εξετάζεται η συμμετοχή των κατηγορουμένων και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό του 25χρονου συνεργού του 34χρονου βρίσκεται σε εξέλιξη.

 Οι δύο υπήκοοι Αλβανίας οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας, ενώ μέρος των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν  επιστράφηκαν στον κάτοχο τους.