ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Φτηνό τέχνασμα η μεταφορά των δημοτικών στις 18/5

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την

αποκάλυψη του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, σε εκπομπή του ΜΕΓΚΑ, ότι ο πρώτος γύρος των του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου (στις 25/5, ο δεύτερος γύρος), δηλαδή μία εβδομάδα νωρίτερα από τις ευρωεκλογές.

 

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Η κυβέρνηση μέσα στον πανικό της και με στόχο τη φαλκίδευση της θέλησης του λαού παίζει με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών καθώς μεταφέρει τις αυτοδιοικητικές εκλογές μία εβδομάδα νωρίτερα από τις ευρωεκλογές παρερμηνεύοντας το νόμο», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

 

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «δεν πρόκειται παρά για ένα πολύ φτηνό τέχνασμα μπροστά στο φόβο της εκλογικής τους ήττας στις ευρωεκλογές, το οποίο δεν θέλουν να φέρουν στην πλάτη ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών».

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «άλλη μία θεσμική εκτροπή της κυβέρνησης, η οποία ελπίζει και επενδύει στην αποχή, καθώς στο ενδεχόμενο σε διάφορους δήμους και περιφέρειες να έχει λήξει το αποτέλεσμα από τον πρώτο γύρο πολλοί πολίτες, δεν θα πάνε να ξαναψηφίσουν».

«Είναι σίγουρο ότι θα κάνουν το παν για να μειώσουν το πολιτικό μήνυμα των ευρωεκλογών, το οποίο όμως θα είναι ένα ηχηρό χαστούκι για τις δυνάμεις του μνημονίου», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

 

Ανάλογο ύφος είχε και η ανάρτηση στο twitter από την μεριά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «τρέμει το χαστούκι της ευρωκάλπης» και ποντάρει στην αποχή.

 

Πηγή: iefimerida.gr