Βιωματικό Σεμινάριο εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Οι εκπαιδευτικοί, ως μέλη της σχολική κοινότητας και ως μέρος του ευρύτερου κοινωνικού συστήματος, βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με συνθήκες που ευνοούν την προσωπική τους ματαίωση καθώς και την αποδυνάμωση των ψυχικών αποθεμάτων.

Η μέθοδος της «Καταξιωτικής Διερεύνησης» και ο αναστοχασμός, που θα αξιοποιηθούν κατά κύριο λόγο στο σεμινάριο, αποτελούν εργαλεία που στηρίζονται στις δυνάμεις και τα αποθέματα του εκπαιδευτικού ως Ανθρώπου. Αποτελούν την εναλλακτική γλώσσα που δημιουργεί, αλλά και ενισχύει τις θετικές δυνατότητες, τις προσωπικές πηγές δύναμης και τις αξίες…

Στο σεμινάριο που προτείνεται, ο εκπαιδευτικός –στο πλαίσιο μιας ομάδας ομοτίμων- συνδέεται και αναπλαισιώνει τη δυσκολία του με νέα ερεθίσματα, αναγνωρίζοντας και ξανα-ανακαλύπτοντας τελικά τη δύναμη του εαυτού και τα προσωπικά αποθέματα δύναμης.

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί να γνωριστούν, να συνδεθούν, να επικοινωνήσουν με ένα διαφορετικό τρόπο και αξιοποιώντας την ομάδα των ομοτίμων, να επεξεργαστούν ζητήματα που αφορούν τον επαγγελματικό τους ρόλο στη σημερινή πραγματικότητα.

 

Ημερομηνίες υλοποίησης:

Δευτέρα 6 &Τετάρτη 8 Νοεμβρίου (4.30μμ-7.00μμ)  

Δευτέρα 13 &Τετάρτη 15 Νοεμβρίου(4.30μμ-7.00μμ)

Το σεμινάριο θα συντονίσει η Σοφία Ασπρογέρακα, Κοιν. Ανθρωπολόγος-M.Ed., Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης. Η συμμετοχή για τους εκπ/κους είναι δωρεάν. Θα δοθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά.

Οι αιτήσεις συμμετοχής να αποσταλούν έως και την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου

στο φαξ του Κ.Π. (26450 -23176) ή στο e-mail του Κ.Π. : keprolef@otenet.gr.

About Lefkada Press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*