ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Δεύτερο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών του “ΑΓΕΡΜΟΥ”…

Δεύτερο σεμινάριο παραδοσιακών χορών από το Στέκι Πολιτισμού “ΑΓΕΡΜΟΣ”, με τον κόσμο της Λευκάδας να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα.

Το πρώτο μέρος του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε χθες, σε μια γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων στο Γυμνάσιο Νυδριού με τη συμμετοχή χορευτών του Αγερμού, του Ορφέα, του Πήγασου, της Νέας Χορωδίας, του Χορευτικού Ομίλου Λευκάδας, των Σκάρων Νικιάνας, του Χορευτικού Δήμου Πρέβεζας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας “Μακρυγιάννης”.

Οι χορευτές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους χορούς, την παράδοση και τα λαογραφικά στοιχεία της περιοχής Καρς από τον Πόντο αλλά και της Πέλλας.

Αρχικά, παρουσιάστηκαν από τον χοροδιδάσκαλο Κωνσταντίνο Νικολαΐδη οι χοροί “Ομάλ”, “Τικ στο γόνατο”, “Τικ Τρομαχτόν”, “Σαρίκους”, “Τίταρα Καρς” και “Τας” από το Καρς του Πόντου.

Στη συνέχεια οι χοροδιδάσκαλοι Μήτσκας Δημήτρης και Σινάπης Στέλιος παρουσίασαν τους χορούς “Ράμνα”, “Ζαβερτένο γυριστό Κρώμνη”, “Τικφεσκίνο”, “Χαπουγίας Ουτ” “Τρι να νάζουτ” και “Πατρούνινο Ρούντου Γιάνκε”, από την Πέλλα.

Ικανοποιητική χαρακτήρισε την προσέλευση του κόσμου, ο Γεράσιμος Λογοθέτης χοροδιδάσκαλος του “ΑΓΕΡΜΟΥ”, ευχαριστώντας θερμά τους συμμετέχοντες και όλους τους συλλόγους που εκπροσωπήθηκαν στο σεμινάριο, εκφράζοντας την επιθυμία της αντάμωσης σε ένα τρίτο σεμινάριο.

Σήμερα, ακολουθεί το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου που θα διαρκέσει μέχρι τις 8, ενώ στις 9 στο Κτήμα Γαζή θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με το Μουσικό Σχήμα “Μπάντα Τέτοια” και λυράρη τον Γιάννη Ζηγό.