ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πραγματοποιήθηκε το 1ο διήμερο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών

Την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Μαρτίου, διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε το 1ο διήμερο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών  από το Στέκι Πολιτισμού Λευκάδας ”Αγερμός”.  Τα μαθήματα έλαβαν χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Νυδρίου την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο τις πρωινές και απογευματινές ώρες.

Οι διδασκόμενες περιοχές του σεμιναρίου  ήταν το Ρουμλούκι Ημαθίας, με εισηγητές την κα Βεσυροπούλου Ζωή στους γυναικείους χορούς και τον κ. Τσιάρα Αχιλλέα στους ανδρικούς χορούς της περιοχής και η Μακρά Γέφυρα Αν. Θράκης με εισηγητή τον κ. Πολυσάκη Απόστολο.

Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου, το βράδυ του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό γλέντι στο Κτήμα Γαζής στην Κατούνα Λέυκάδας, με χορούς απ όλη την Ελλάδα. Το γλέντι έντυσε μουσικά το μουσικό σχήμα ”ΜΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ” από την  Ξάνθη, όπου αποτελείτο απ τους εξής μουσικούς: Τσαρμαντίδη Γεράκη στα πνευστά, Παραπέρογλου Γιώργο στο ακορντεόν, Μίχου Γιώργο στο λαούτο, Παντελίδη Μελέτη στα κρουστά και Γκαντίρη Στάθη στην γκάιντα και στη φλογερα.

Το Στέκι Πολιτισμού Λευκάδας ”Αγερμός” ευχαριστεί ολόθερμα:

  • Όλους όσους παρευρέθησαν τόσο στα μαθήματα του σεμιναρίου, όσο και στο γλέντι.
  • Τους διευθυντές του Σχολείου Λάζαρη Κωνσταντίνα και Πολίτη Ανδρέα για την παραχώρηση του χώρου.
  • Τους εισηγητές του Σεμιναρίου, που ήρθαν από μακριά και μας δίδαξαν την παράδοση του τόπου τους.
  • Όλα τα μέλη του Δ.Σ. και του Συλλόγου που βοήθησαν στην διοργάνωση με κάθε τρόπο.
  • Τους χορηγούς: ΑΦΟΙ ΓΑΖΗ, KOMINATOS BAKERY, ΚΤΗΜΑ ΓΑΖΗΣ, PATISSERIE ILSAPORE, ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, DRAGON CLEAN, CLEAN MART, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ-ΠΡΑΗΤΡΙΟ ΑΡΤΟΥ ”ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ”.