ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γυρίσματα στη Λευκάδα για τον Ιωάννη Καποδίστρια

Γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην Λευκάδα για τον Ιωάννη Καποδίστρια στα πλαίσια μιας τηλεοπτικής σειράς ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων. Με τον τρόπο αυτό θα αναδειχθεί η ιστορία του τόπου μας και της τοποθεσίας «Μαγεμένου»  στη Νικιάνα Λευκάδας.

Ο Δήμος Λευκάδας είναι αρωγός στην παραγωγή τηλεοπτικής σειράς 6 ντοκιμαντέρ για τον Ιωάννη Καποδίστρια, που θα πραγματοποιηθούν για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού COSMOTE HISTORY.

Την υλοποίηση των ντοκιμαντέρ έχει αναλάβει η εταιρεία WCA PRODUCTIONS AE, που απευθύνθηκε στο Δήμο Λευκάδας ζητώντας την παροχή  βοήθειας, η οποία και θα δοθεί τόσο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λευκάδας, όσο και από Πολιτιστικούς Συλλόγους. Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της παραγωγής του πρώτου επεισοδίου, θα πραγματοποιηθούν  γυρίσματα στην Λευκάδα στις 27 Ιουνίου 2018  στις Αλυκές, και μέσα στην πόλη της Λευκάδας.

Ο Δήμος Λευκάδας επιδιώκει εμπράκτως την ανάδειξη, προβολή και καταξίωση σε πανελλαδικό επίπεδο της ιστορίας μας και στην συγκεκριμένη περίπτωση και της περιοχής «Μαγεμένου» στη Νικιάνα Λευκάδας, ως ιστορικής τοποθεσίας υψίστης εθνικής σημασίας, καθώς παρών στη συνάντηση των οπλαρχηγών στου Μαγεμένου ήταν και ο ίδιος ο Ιωάννης Καποδίστριας.

Ήδη, όπως είναι γνωστό, το θέμα ανέδειξε  ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Λευκάδα, που πραγματοποίησε πέρυσι μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής.