Οι φωτογραφίες του 1ου Λυκείου Λευκάδας που έγιναν Καρτ Ποστάλ

Στον 9ο Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας Δήμου Λευκάδας με θέμα “Η έννοια σπίτι”, οι μαθητές κλήθηκαν να ερμηνεύσουν την έννοια του σπιτιού με μια φωτογραφία και ένα υποστηρικτικό κείμενο.Ο μαθητικός διαγωνισμός διήρκησε από τον Δεκέμβρη ως τον Μάρτη ωστόσο το εγχείρημα συνεχίζεται : όλες οι συμμετοχές των μαθητών θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό χώρο του εγχειρήματος Postcardsfromhome (Καρτ Ποστάλ από το Σπίτι).

Το Postcardsfromhome είναι ένα εγχείρημα που μέσω εργαστηρίων και ανοιχτών καλεσμάτων δημιουργεί μια διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα που φέρνει σε επαφή τις τοπικές κοινωνίες, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και  τους καλλιτέχνες προκειμένου να αναστοχαστούν,  να δημιουργήσουν και να στείλουν μια κάρτ-ποστάλ με θέμα την έννοια του σπιτιού.

Το project ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2016 κατά τη διάρκεια της υποτροφίας της  Φωτεινής Παπαχατζή στο πρόγραμμα START –  Δημιουργήστε μια πολιτιστική αλλαγή του Ιδρύματος  RobertBoschStiftung, το οποίο διεξάγεται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Θεσσαλονίκης και της Ένωσης κοινωνικο-πολιτιστικών Κέντρων στην Γερμανία.  Έκτοτε αναπτύσσεται μέσω εργαστηρίων σε κοινότητες αλλά με τη συμμετοχή απλών πολιτών, καθώς και στο διαδίκτυο.

Κάθε καρτ-ποστάλ έχει στη μία πλευρά της, την εικόνα που λαμβάνει από τον συμμετέχοντα και από την πίσω πλευρά της καρτ-ποστάλ το κείμενο που συνοδεύει την φωτογραφία, μαζί με τα στοιχεία του συμμετέχοντα, αν αυτός / αυτή θέλει να τα μοιραστεί.

Ο ιστότοπος στον οποίο αναρτώνται οι καρτ ποσταλ είναι www. postcardsfromhome.net και το facebookgroup @postcardsfromhome.net.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Lefkada Press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*