ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ «ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»

   Το Δίκτυο Στήριξης  Μαθητών «Παιδεία και Πολιτισμός», είναι ένα σωματείο εθελοντών εκπαιδευτικών εν ενεργεία και συνταξιούχων, που επικουρείται από εθελοντές εξειδικευμένους επιστήμονες και από απλούς εθελοντές.

Προσπαθεί να βοηθήσει όλους τους μαθητές του νομού Λευκάδας που έχουν μαθησιακές, κοινωνικές ή ψυχολογικές ανάγκες. 

   Έχουμε επισήμως λίγους μήνες ζωής, με απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Λευκάδας. Το σωματείο καταχωρήθηκε στο βιβλίο Σωματείων του Πρωτοδικείου Λευκάδας, έγιναν οι δυο απαραίτητες από το νόμο δημοσιεύσεις και αποκτήσαμε στρογγυλή σφραγίδα όπως ορίζει το καταστατικό μας. 

Το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών «Παιδεία και Πολιτισμός», έχει καθήκον πρωτίστως να στηρίζει τους αδύναμους μαθητές παρέχοντας εκπαιδευτικά αγαθά, τρόφιμα, ρούχα και ψυχολογική υποστήριξη σεβόμενο  τις αρχές του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς. 

       Το σωματείο έχει τόσο εκπαιδευτική δράση, με το «κοινωνικό Φροντιστήριο» που προσφέρει δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε αδύναμους μαθησιακά μαθητές όσο και επιμορφωτική  και συμβουλευτική. Φιλοδοξούμε να ασχοληθούμε με θέματα αγωγής  των παιδιών, πρόληψης ενδοικογενειακής βίας και παιδικής κακοποίησης, που αφορούν τη σύγχρονη εποχή μας. Στο άμεσο μέλλον θα συγκροτηθούν ομάδες παιδιών και γονέων στις οποίες θα παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη για ζητήματα που τους απασχολούν σχετικά με την ανατροφή των παιδιών τους. 

Παράλληλα  σε  εποχή «κρίσης  αξιών», οι  μαθητές  με δραστηριότητες  προσφοράς, π.χ.  θέατρο, χειροτεχνικές  κατασκευές, συλλογή  ρούχων, τροφίμων ή βιβλίων, κατανοούν πως την αληθινή ευτυχία  την αποκτάς  προσφέροντας  την έννοια σου και την αγάπη σου σε κάποιον άλλον που τη συγκεκριμένη  στιγμή τη  χρειάζεται. Καλλιεργείται και στους ίδιους αίσθημα ασφάλειας, αφού  σε αντίστοιχη  δυσκολία,  θα αισθάνονται πολλούς  φίλους κοντά τους να τους στηρίζουν. 

Φέτος το σωματείο ανέπτυξε δράσεις στους εξής τομείς: Eνισχυτική διδασκαλία / κοινωνικά φροντιστήρια, Αφήγηση παραμυθιού και ενδυνάμωση προφορικού και γραπτού λόγου, Λέσχη φιλαναγνωσίας, Οργάνωση ομιλιών και ημερίδων – Συγκέντρωση ρούχων και τροφίμων, Μαθήματα πληροφορικής, Αθλητισμός, Εκπαιδευτικά προγράμματα σε μουσεία, Εκπαιδευτικά προγράμματα ζωοφιλίας, Μουσικοκινητική αγωγή – Χορωδία, Εικαστικό εργαστήρι, Θεατρικό εργαστήρι. 

Το σωματείο αναπτύσσει δράσεις όχι μόνο στην πόλη αλλά και στους Σφακιώτες, στη Λυγιά και στο Νυδρί.  

Όλα τα μαθήματα προσφέρονται στους μαθητές ΔΩΡΕΑΝ και οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είναι στην πλειονότητά τους διορισμένοι σε σχολικές μονάδες του νομού. 

Είμαστε 46 εθελοντές και βοηθάμε 120 μαθητές. Θα θέλαμε την υποστήριξη και τη συμπαράσταση όσων ανθρώπων πιστεύουν ότι οι πολλοί παλεύουν στις δύσκολες στιγμές καλύτερα από τον έναν. 

ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»   

πληρ.: Κιτσάκη Βασιλική

email: kitsakivasiliki@yahoo.gr