ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση βιβλίου στο 4ο Δημοτικό σχολείο

            Τη Δευτέρα 2 Απριλίου σε όλο τον κόσμο τα παιδιά, οι συγγραφείς και οιν εκπαιδευτικοί γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή, στην οποία το πνεύμα και η κουλτούρα έχουν τον πρώτο λόγο.

            Είναι ίσως μια καλή ευκαιρία να έρθουν τα παιδιά πιο κοντά στο βιβλίο, το οποίο ανοίγει τους ορίζοντες και καλλιεργεί το πνεύμα. Σε μια εποχή που το ιντερνέτ και η τηλεόραση έχουν καταστρέψει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, ειδικά στα παιδιά, η ανάγνωση είναι ένα παράθυρο, ένας τρόπος έκφρασης και ζωής.

            Η   Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση βιβλίων για τη Νεότητα το 1966.

            Στα πλαίσια αυτού του εορτασμού ο σύλλογος διδασκόντων και ο σύλλογος γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας προσκάλεσε τη συγγραφέα και εικονογράφο κα Βάσω Ψαράκη η οποία θα συζητήσει με τους μαθητές όλων των τάξεων για το βιβλίο και το απόγευμα θα από τις 5.30 – 8.00 θα λειτουργήσει εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης για τους μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄.

            Παράλληλα την εβδομάδα από 2/4 ως 6/4 θα γίνει έκθεση βιβλίου στο χώρο του σχολείου.

            ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

            ΠΡΩΙ: 8.00 –   9.00

                      11.30 – 12.00

                      13.45 – 14.15

            ΑΠΟΓΕΥΜΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 5.30 – 8.00

                                    ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 6.00 – 7.00