ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Υπουργός Εξωτερικών ο Αλέξης Τσίπρας μετά την παραίτηση Ν. Κοτζιά

Ραγδαίες εξελίξεις πυροδότησε στην κυβέρνηση, η αιφνιδιαστική παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Η παραίτηση του κ. Κοτζιά έγινε δεκτή και τα καθήκοντα της θέσης του ΥΠΕΞ, αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η ανακοίνωση της γραμματείας του πρωθυπουργού:

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. 

Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Κοτζιάς υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό μόλις ένα 24ωρο μετά την σύγκρουσή του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, θεωρώντας πως ο πρωθυπουργός δεν του παρείχε κάλυψη στη συγκεκριμένη αντιπαράθεση.

Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς εμφανίστηκε ιδιαιτέρως ενοχλημένος από τις αναφορές του κ. Καμμένου για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών αλλά και από τη στάση κορυφαίων υπουργών οι οποίοι ζήτησαν και από τους δύο να χαμηλώσουν τους τόνους.

Είχε προηγηθεί το μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου τόσο προς τον Νίκο Κοτζιά, όσο και προς τον Πάνο Καμμένο «όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στην διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο».

Μάλιστα ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την άποψή του ότι ο κ. Κοτζιάς δεν έχει λόγο να είναι δυσαρεστημένος, καθώς η κυβέρνηση στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών για το ονοματολογικό της πΓΔΜ ακολουθεί πολιτική με την οποία είναι σύμφωνος. 

«Εγώ δεν ξέρω αν ο κ. Κοτζιάς δυσφορεί, δεν μπορώ να το πιστέψω όμως. Δεν έχει λόγο να δυσφορεί, γιατί η πολιτική του πρωθυπουργού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αυτή με την οποία συμφωνεί ο κ. Κοτζιάς. Άρα, δεν υπάρχει λόγος δυσφορίας. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, είμαι σίγουρος ότι ο κ. Κοτζιάς δεν θα το επικοινωνούσε μέσω διαρροών. Θα το έλεγε ευθέως στον πρωθυπουργό με τον οποίο έχει καθημερινή και τακτική επικοινωνία», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και πρόσθεσε: αυτή η κυβέρνηση δεν επικοινωνεί με διαρροές.

Πηγή: cnn.gr