ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θανάσης Καββαδάς: “Στο δίλημμα απαντάμε : ναι στο ευρώ, ναι στην Ευρώπη”

ΣΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: «ΝΑΙ» ΣΤΟ ΕΥΡΩ , «ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

 

H διενέργεια του δημοψηφίσματος είναι μια δυσάρεστη για τη χώρα επιλογή, χωρίς πρακτικό περιεχόμενο και αποτέλεσμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά έπαιξε με την απελπισία των ανθρώπων, ανέλαβε την εξουσία με ψέματα και υποσχέσεις και μέσα σε 5 μήνες κατάφερε να ευτελίσει οποιαδήποτε έννοια διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας. Οδήγησε τη χώρα σε βαθιά ύφεση, δημιούργησε επιπλέον χιλιάδες ανέργους, ενώ έκανε μόνο στοχευμένες και με αυστηρά κομματικά κριτήρια προσλήψεις κι αυτές στο δημόσιο, δεν τερμάτισε τη λιτότητα όπως υποσχέθηκε και δεν επενδύθηκε ούτε ένα ευρώ στη χώρα. Και έρχεται τώρα, σε μια επίδειξη απίστευτης πολιτικής δειλίας και προκηρύσσει δημοψήφισμα οδηγώντας τη χώρα σε καταστροφικά αδιέξοδα.

Όλοι μαζί παρακολουθούμε όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρά με ανησυχία και φόβο. Δημιουργούνται τεράστιες ουρές στα ΑΤΜ, στις τράπεζες από τους συνταξιούχους, τα σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα αδειάζουν και όλη η χώρα βρίσκεται σε πρωτοφανή και πρωτόγνωρη αναστάτωση, ταλαιπωρία και αβεβαιότητα.

Το χειρότερο βέβαια είναι ότι σε μια στιγμή που στην Ελλάδα απαιτείται εθνική συναίνεση, η Κυβέρνηση καταφεύγει σε πρακτικές που οδηγούν στην κοινωνική διάσπαση και το διχασμό, επιλογές που θα έχουν ολέθριες συνέπειες για την κοινωνία μας.

Αυτή την ώρα της πλήρους κυβερνητικής ανευθυνότητας και δειλίας, η απόλυτη ευθύνη βαραίνει τους ώμους των πολιτών. Και το δίλλημα που τους βαραίνει είναι μόνον ένα:  ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ.

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου είναι υποχρέωση κάθε υπεύθυνου πολίτη, κάθε Έλληνα, να υπερψηφίσει την παραμονή της χώρας στη σταθερότητα και το ευρώ. Η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και στην Ευρωζώνη. Μόνο έτσι μπορεί η πατρίδα να σταθεί όρθια.

Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Με ψυχραιμία και σύνεση επιβάλλεται να πούμε ένα ηχηρό:

«ΝΑΙ» στην Ευρώπη.

«ΝΑΙ» στο ΕΥΡΩ.

«ΝΑΙ» στη σταθερότητα.

 

Αθανάσιος Καββαδάς

Δημ. Σύμβουλος