Ο πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί ορόσημο στην πορεία του Έθνους μας και κατέχει περίοπτη θέση στο βάθρο της συλλογικής και ιστορικής μας μνήμης.

Πριν από 75 χρόνια οι Έλληνες, με ελάχιστα εφόδια και εξοπλισμό, οπλισμένοι με αγάπη για την πατρίδα και μεγάλο ψυχικό σθένος, μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, ύψωσαν το ανάστημά τους και αντιστάθηκαν στους κατακτητές υπερασπίζοντας το υπέρτατο αγαθό: την Ελευθερία .

Τα διδάγματα του παγκόσμιου πολέμου μας έφεραν πιο κοντά στη ειρήνη και στη συνεργασία των λαών.

Τα ευρωπαϊκά κεκτημένα της αλληλεγγύης, του σεβασμού των κοινωνικών δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που πετύχαμε τα μεταπολεμικά χρόνια εξακολουθούν να είναι σημαντικά και επίκαιρα για την αντιμετώπιση των κρίσεων και των νέων προκλήσεων ειδικά αυτή την χρονική περίοδο.

Έτσι πρέπει να σταθούμε και εμείς σήμερα απέναντι στην Ιστορία και στα κελεύσματα του μέλλοντος. Είναι χρέος μας και ευθύνη απέναντι στην ιστορία μας, να εμπνεύσουμε ενωμένοι και να μεταφέρουμε αναλλοίωτο στις μελλοντικές γενιές το διαχρονικό μήνυμα του έπους του ’40 για αγώνα με συνέπεια και αυταπάρνηση ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό..

Με πατριωτικό όραμα δημιουργίας.

            Με τη συναίσθηση του καθήκοντος και την ευθύνη του χρέους προς την Πατρίδα.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΝΟ.ΔΕ.

ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ

 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ι. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

About LefkadaPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*