Νεολαία Βορειοηπειρωτών: “Είμαστε εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της ΝΔ από καιρό – Μάκης Μελάς: θα μιλήσω με στοιχεία

Μερικές ημέρες μετά την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΟΔΕ Λευκάδας οι εκτιμήσεις για την επιλογή του εκλογικού σώματος είναι στην πρώτη γραμμή. Ο πρώην δήμαρχος Απολλωνίων , Μάκης Μελάς αλλά και ο έτερος υποψήφιος, Βαγγέλης Κατωπόδης εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για εγγραφές της τελευταίας στιγμής που διαμόρφωσαν και το αποτέλεσμα, κατά την εκτίμηση πολλών. Η αναφορά σε ψήφους Βορειοηπειρωτών ήταν η αφορμή για την παρακάτω ανακοίνωση του Συλλόγου Νεολαίας Βορειοηπειρωτών Λευκάδας. Σε επικοινωνία που είχε μαζί μας ο κ. Μελάς δήλωσε στο lefkadapress ότι για την συγκεκριμένη ανακοίνωση θα μιλήσει με συγκεκριμένα στοιχεία , ενδεχομένως και εντός της ημέρας:

“Ενημερωθήκαμε από τον Σύλλογο Νεολαίας Βορειοηπειρωτών Λευκάδας για τις ρατσιστικές και προσβλητικές δηλώσεις του κου Μάκη Μελά όπως και για την ένσταση του κου Ευάγγελου Κατωπόδη σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. που ψήφισαν 17 κάτοικοι της Λευκάδας Βορειοηπειρώτες. Συγκεκριμένα, ο κύριος Μελάς σε ραδιοφωνική εκπομπή προέβη σε κατάπτυστα σχόλια για τους Βορειοηπειρώτες που κατοικούν στον Δήμο Λευκάδας έχοντας Ελληνικές ταυτότητες, ενώ είναι και μέλη της Ν.Δ. καθώς και πρώην μέλη της ΟΝΝΕΔ.

Καταδικάζουμε αυτή τη συμπεριφορά του εν λόγω κυρίου ως απαξιωτική προς το πρόσωπο των Βορειοηπειρωτών θυμίζοντάς του ότι δεν είμαστε Έλληνες κατώτερου επιπέδου όπως θέλει να πιστεύει ο κ Μελάς αλλά είμαστε Έλληνες Βορειοηπειρώτες που προσπαθούμε πάντα να κρατήσουμε και να διατηρήσουμε τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας με διάφορες πολιτιστικές κοινωνικές εκδηλώσεις των σωματείων μας.

Να υπενθυμίσουμε επίσης στον κ. Μελά ότι μπορεί να ανατρέξει λίγο στους αγώνες και τις επαναστάσεις της Ελληνικής ιστορίας ώστε να δει ποιοι ήταν και ποια η καταγωγή αυτών που πολέμησαν τότε στη πρώτη γραμμή. Πολλοί ήταν Έλληνες Βορειοηπειρώτες π.χ. ο Γεώργιος Ζωγράφος και άλλοι.

Αν ο κ Μελάς, θέλει να θέσει και υποψηφιότητα για Δήμαρχος της πόλης μας όπως λέει, δεν πρέπει να προσβάλει και να μιλάει απαξιωτικά για κανέναν και καλόν είναι να αλλάξει τον τρόπο σκέψης και τη γνώμη που έχει για τους Έλληνες Βορειηπειρώτες. Στην Λευκάδα κατοικούν μόνιμα 800 οικογένειες Έλληνες Βορειοηπειρώτες και αυτή η ρατσιστική και προσβλητική συμπεριφορά δεν αρμόζει στην κοινωνία μας.

Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε στον κ. Μελά ότι είμαστε εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Ν.Δ. και δεν εγγραφήκαμε τώρα πρόσφατα το 2018 όπως είπε ο ίδιος.

Επιπλέον να θυμίσουμε και στον πρώην Προέδρο της ΟΝΝΕΔ κ.Ευάγγελο Κατωπόδη οτι είμαστε Βορειοηπειρώτες Ελληνικής καταγωγής, δεν υπάρχουν Βορειοηπειρώτες άλλης καταγωγής και ότι έχουμε και είχαμε το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις εσωκομματικές εκλογές παρά την αντίθετη γνώμη του. Μάλλον ξεχνάει ότι όταν ήθελε να γίνει αυτός Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ (παρεμπιπτόντως η ΟΝΝΕΔ γράφετε με δύο Ν κύριε Κατωπόδη) εσείς ο ίδιος είχατε καλέσει Βορειοηπειρώτες για μέλη τότε στην ΟΝΝΕΔ, τότε που θα σας στηρίζαμε είχαμε το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε και τώρα που δεν θα σας στηρίζαμε το χάσαμε;

Αυτές οι συμπεριφορές και οι δηλώσεις από κεντρικά τοπικά πολιτικά πρόσωπα είναι άκρως προσβλητικές έως ρατσιστικές και μόνο καλό δεν κάνουν στην παράταξη που στηρίζουν. (Το ζητούμενο φυσικά είναι αν την στηρίζουν πραγματικά.)

Για το Σύλλογο Νεολαίας Βορειοηπειρωτών Λευκαδας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ”

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΝΕΟΛΑΙΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Σ.Φ.Ε.Β.Α ΑΘΗΝΑΣ

Σ.Φ.Ε.Β.Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ “” ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ

About LefkadaPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*