ΔΙΕΘΝΗ

Προειδοποίηση σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση πριν την Πρωτοχρονιά – Τι αποκαλύπτει η Βιέννη

Η αυστριακή αστυνομία έφερε στο φως της δημοσιότητας προειδοποίηση για το ενδεχόμενο επίθεσης με όπλα ή με βόμβα πριν την Πρωτοχρονιά που έχουν λάβει πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες από «φιλική υπηρεσία πληροφοριών». 

«Έχουν αναφερθεί διάφορα πιθανά ονόματα επίδοξων δραστών και έχει γίνει έλεγχος, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει συγκεκριμένα αποτελέσματα» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Βιέννης, έξι εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Παρίσι, με την επίθεση του ISIS, που άφησε πίσω του 130 πολίτες νεκρούς.

«Πριν τα Χριστούγεννα εστάλη μια προειδοποίηση από μια φιλική υπηρεσία (πληροφοριών) σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που έλεγε ότι θα μπορούσε να σημειωθεί μια επίθεση με εκρηκτικά ή με πυροβολισμούς στην περίοδο μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε πολυσύχναστους χώρους» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε ποια υπηρεσία και από ποια χώρα έστειλε αυτήν την προειδοποίηση αλλά ζήτησε από τους Αυστριακούς την κατανόησή τους για την εντατικοποίηση των ελέγχων.

Στα επιπρόσθετα μέτρα που εφαρμόζονται περιλαμβάνονται η ενίσχυση της φύλαξης σε πολυσύχναστους χώρους, «ιδίως σε εκδηλώσεις και κυκλοφοριακούς κόμβους» και οι έλεγχοι ταυτότητας και αντικειμένων, όπως σακιδίων, στα οποία θα ήταν δυνατόν να μεταφέρει κανείς εκρηκτικές ύλες.

Πηγή : www.koutipandoras.gr