Προεδρικές εκλογές Γαλλία 2017: Ο Εμανουέλ Μακρόν νέος Πρόεδρος με ποσοστό 66,06%

Προεδρικές εκλογές Γαλλία 2017: «Ας αγαπήσουμε τη Γαλλία – Θα υπερασπιστώ τη Γαλλία και την Ευρώπη – Η Γαλλία νίκησε», οι πρώτες δηλώσεις του νέου Προέδρου – Ήττα για τη Μαρίν Λεπέν που έλαβε το 33,99% των ψήφων.

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξελέγη το βράδυ της Κυριακής (07/05/2017) πανηγυρικά, νέος πρόεδρος της Γαλλίας επικρατώντας στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) Μαρίν Λεπέν.

Ο 39χρονος επικεφαλής του κεντρώου κόμματος «En Marche!» (σ.σ. «Εμπρός!») γίνεται ο 8ος Πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, έχοντας πετύχει μια ξεκάθαρη νίκη έναντι της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου.

Στις 21:00 ώρα Ελλάδας η γαλλική κρατική τηλεόραση μετέδωσε το πρώτο επίσημο αποτέλεσμα για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Μακρόν γίνεται ο νέος Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, με ποσοστό 65,1%, έναντι 34,9% που συγκέντρωνε η κ. Λεπέν.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, τα αποτελέσματα του β΄γύρου των προεδρικών εκλογών διαμορφώνονται στις 02:40 ώρα Ελλάδος ως εξής:

– Εμμανουέλ Μακρόν: 66,01%

– Μαρίν Λεπέν: 33,99%

Επίσης, τα γαλλικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν στις 21:06 ώρα Ελλάδας ότι η κ. Λεπέν είχε σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μακρόν, τον οποίο και συνεχάρη για τη νίκη του.

Περίπου 47 εκατ. ψηφοφόροι κλήθηκαν ενώπιον της κάλπης, για να απαντήσουν στο «δίλημμα» που οδήγησε στην εκλογή του νέου Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Πηγή: newsbomb.gr

About Lefkada Press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*