ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία επιθυμεί χερσαία επιχείρηση στη Συρία

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε την Τρίτη σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ότι η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες επιθυμούν να πραγματοποιηθεί χερσαία επιχείρηση στη Συρία, αλλά δεν υπάρχει ευρεία συναίνεση στον συνασπισμό για μία τέτοια επέμβαση, ενώ σημείωσε ότι το ενδεχόμενο αυτό δεν έχει συζητηθεί σοβαρά.

Μιλώντας στο Reuters, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε: «Ορισμένες χώρες όπως εμείς, η Σαουδική Αραβία και κάποιες άλλες δυτικές ευρωπαϊκές χώρες έχουν πει ότι μία χερσαία επιχείρηση είναι απαραίτητη… Αλλά το να το περιμένει κανείς αυτό μόνο από την Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και το Κατάρ δεν είναι σωστό, ούτε ρεαλιστικό».

«Εάν μία τέτοια επιχείρηση ξεκινήσει, θα πρέπει να γίνει από κοινού, όπως οι αεροπορικές επιδρομές» είπε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Ο συνασπισμός δεν έχει εξετάσει σοβαρά το θέμα της χερσαίας επιχείρησης. Υπάρχουν αυτοί που αντιτίθενται και υπάρχουν αυτοί που δεν επρόκειτο να συμμετάσχουν, αλλά εξέφρασαν την επιθυμία να το κάνει η Τουρκία ή κάποια άλλη χώρα» τόνισε.

Πηγή : www.zougla.gr