Χιονοθύελλα σκορπά το θάνατο στις ΗΠΑ [εικόνες]

Ο χειρότερος χιονιάς των τελευταίων 90 ετών αναμένεται να πλήξει την Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία λόγω της κακοκαιρίας στο Κεντάκι και το Τένεσι ενώ περισσότερες από 7,700 πτήσεις ακυρώθηκαν από το μεσημέρι της Παρασκευής λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Το χιόνι στην Ουάσινγκτον αναμένεται να φτάσει τους 70 πόντους ενώ τα δρομολόγια στα Μέσα Μεταφοράς έχουν διακοπεί, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 2012 και τον τυφώνα Σάντι.

Περίπου 132.000 νοικοκυριά δήλωσαν πως δεν έχουν ρεύμα από τα ξημερώματα ενώ οι ζημιές αναμένονται να ξεπεράσουν το 1 εκατ. δολάρια.

Οι Αμερικανοί ονόμασαν τη χιονοθύελλα που χτυπά τη χώρα «Snowzilla» και τρέχουν στα σούπερ μάρκετ προκειμένου να προμηθευτούν όλα τα απαραίτητα αγαθά, μέχρι να κοπάσει η κακοκαιρία και να μπορούν να κυκλοφορήσουν ξανά στους δρόμους.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετερωλογική Υπηρεσία, οι άνεμοι θα ξεπεράσουν σε ταχύτητα τα 50 μίλια την ώρα ενώ η κακοκαιρία έχει χτυπήσει σε μικρότερο βαθμό ακόμη και τη Νέα Υόρκη.

Πηγή : www.iefimerida.gr

About LefkadaPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*