ΔΙΕΘΝΗ

Φονική βομβιστική επίθεση στη ΝΑ Τουρκία

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 14 πολίτες τραυματίσθηκαν από έκρηξη σε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην πόλη Nusaybin της ΝΑ επαρχίας Μαρντίν. Οι τουρκικές αρχές αποδίδουν την επίθεση στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε γραφεία της τοπικής τροχαίας στη γειτονιά της İpekyolu της Nusaybin, στις 6.00 το πρωί.

Η έκρηξη προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο κτίριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της τροχαίας, και κατόπιν έγινε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των αστυνομικών και των επιτιθεμένων που χρησιμοποίησαν αυτόματα όπλα και εκτοξευτές βομβίδων.

Από την έκρηξη προκλήθηκε και πυρκαγιά στο κτίριο. Οι δύο γυναίκες της χτεσινής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη ήταν μέλη του DHKP-C.

Οι δύο γυναίκες που επιτέθηκαν εναντίον των φρουρών της εισόδου της αστυνομικής διεύθυνσης στη συνοικία Bayrampaşa της Κωνσταντινούπολης με αυτόματα και χειροβομβίδες, ταυτοποιήθηκαν από τις τουρκικές αρχές ως μέλη της «τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C και «είχαν εγκληματικό μητρώο».

Τα ονόματά τους δόθηκαν στη δημοσιότητα και όπως προστέθηκε στην αστυνομική ανακοίνωση μετά την επίθεση είχαν οχυρωθεί σε γειτονικό κτίριο όπου και σκοτώθηκαν σε σύντομη μάχη με τους αστυνομικούς αφού είχαν αρνηθεί να παραδοθούν.

Το DHKP-C, είναι μικρότερης επιρροής από το ΡΚΚ στην Τουρκία, αλλά κατατάσσεται κι αυτό στις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Πηγή : www.zougla.gr