ΔΙΕΘΝΗ

Το σκίτσο του Economist για τον Αλέξη Τσίπρα: «Υποσχέθηκε πολλά, έκανε λίγα»

Με ένα… διόλου τιμητικό σχόλιο για τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνοδεύεται το σκίτσο του Economist, με αφορμή την εκπνοή του 2015.

«Το 2015 υποσχέθηκε πολλά, αλλά έκανε λίγα», σχολιάζει με σκωπτική διάθεση το περιοδικό, ενώ παράλληλα εμφανίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό να βρίσκεται στο περβάζι ενός κτηρίου, κρατώντας έναν χαρτοφύλακα που γράφει «Ελλάδα».

Δίπλα του βρίσκεται ένας αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μία θηλιά στον λαιμό, η άλλη άκρη της οποίας είναι δεμένη στο πόδι του Αλέξη Τσίπρα.

«Νόμιζα ότι δεν ήθελες να πηδήξεις εκτός ευρώ», αναφέρει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος για να εισπράξει την απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού:

«Δεν θέλω. Θα ήταν μια τρέλα! Θα δημιουργούταν ένα καθοδικό οικονομικό σπιράλ που θα κατέστρεφε την Ελλάδα. Μόνο ένα ηλίθιος θα σκεφτόταν να πηδήξει».

Εν συνεχεία, ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει τον χαρτοφύλακα, απ’ όπου βγάζει μια στολή υπερήρωα.

«Αν και έχω σκεφτεί να πετάξω μακριά ως θριαμβευτής», καταλήγει ο Έλληνας πρωθυπουργός, με τον ίδιο να ετοιμάζεται να απογειωθεί και τον Ευρωπαίο να αγωνιά, καθώς, ο λαιμός του παραμένει δεμένος στο πόδι του Αλέξη Τσίπρα…

1878334

Πηγή : www.zougla.gr