ΔΙΕΘΝΗ

Η 29χρονη Μπρίτανι Μέιναρντ έζησε το τελευταίο της όνειρο, πριν πεθάνει

Θάνατος με αξιοπρέπεια: Η Μπρίτανι Μέιναρντ πραγματοποίησε και το τελευταίο της όνειρο, πριν πεθάνει. Δείτε το τελευταίο της ταξίδι, πριν βάλει τέλος στη ζωή της.

i-29xroni-mpritani-meinarnt-ezise-to-teleutaio-tis-oneiro-prin-pethanei
 

Η Μπρίτανι Μέιναρντ, η γυναίκα που σχεδιάζει να βάλει τέλος στη ζωή της την 1η Νοεμβρίου έκανε εκδρομή στο Γκραν Κάνυον. Αυτή ήταν η τελευταία της επιθυμία πριν πεθάνει.

«Το φαράγγι ήταν απίστευτα όμορφο», έγραψε στην ιστοσελίδα της, «και ήμουν σε θέση να περάσω υπέροχα συνδυάζοντας δύο πράγματα που αγαπώ περισσότερο: Την οικογένειά μου και τη φύση».

Οι φωτογραφίες δείχνουν την ίδια, τον σύζυγό της και τους γονείς της, με φόντο το εντυπωσιακό φαράγγι.

Ο καρκίνος δεν την ξέχασε

Προσθέτει ωστόσο, ότι παρόλο που πέρασε πολύ όμορφα, δεν μπόρεσε να ξεχάσει τον καρκίνο.

«Είχα ισχυρούς πονοκεφάλους και πόνους στον αυχένα, και, δυστυχώς, το επόμενο πρωί βρέθηκα στην χειρότερη κατάσταση μέχρι σήμερα. Δεν μπορούσα να μιλήσω, παρέλυσα για αρκετό διάστημα και αφού ανέκτησα τις αισθήσεις μου, αισθανόμουν απίστευτη κόπωση για το υπόλοιπο της ημέρας».

Η Μπρίτανι θα πεθάνει την 1η Νοεμβρίου

Η 29χρονη Μπρίτανι, ήταν παντρεμένη για ένα χρόνο, όταν ανακάλυψε ότι είχε μια επιθετική μορφή καρκίνου στονεγκέφαλο.

Τον περασμένο Απρίλιο, οι γιατροί της έδωσαν 6 μήνες ζωής. Σκέφτηκε τον εαυτό της να πεθαίνει σε ένα σανατόριο. Γρήγορα αποφάσισε ότι ο θάνατος με αξιοπρέπεια ήταν η καλύτερη επιλογή για την ίδια και την οικογένειά της.

Αλλά έπρεπε να εγκαταλείψει την Καλιφόρνια και να πάει στοΌρεγκον, επειδή το Όρεγκον είναι μία από τις μόλις πέντε πολιτείες της Αμερικής, όπου ο «επιτρέπεται ο θάνατος με αξιοπρέπεια» όπως τονίζει η ίδια.

Εχει δημιουργήσει μία ιστοσελίδα όπου δέχεται δωρεές για να κάνει τα τελευταία της όνειρα πραγματικότητα. Και ευχαριστεί όλους εκείνους που τα έκαναν εφικτά. Παράλληλα, κάνει αγώνα για να αλλάξει τους νόμους για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Ιδρυσε μια οργάνωση, την οποία ονομάζει «Compassion and Choices» (συμπόνια και επιλογές), για να προωθήσει αυτή την ιδέα.

«Το όνειρό μου είναι κάθε Αμερικανός που είναι άρρωστος σε τελικό στάδιο, να έχει την επιλογή για να πεθάνει με τους δικούς του όρους και με αξιοπρέπεια», γράφει στην ιστοσελίδα της.

Από την ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης της Μπρίτανι να βάλει τέλος στη ζωή της μέχρι σήμερα, έχει ξεκινήσει  μεγάλη συζήτηση στην Αμερική για το θέμα της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας.

Αξιοπρεπής θάνατος ή μοιραίο λάθος;

 

Πηγή : thetoc.gr