ΔΙΕΘΝΗ

Η συγκλονιστική ιστορία τριών Αμερικανίδων που βρέθηκαν δέκα χρόνια μετά την απαγωγή τους

Εχουν περάσει δέκα ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη τριών Αμερικανίδων ενώ βρίσκονταν στην

εφηβεία και η αστυνομία του Κλίβελαντ ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους. Μάλιστα οι αρχές είπαν πως συνελήφθη ύποπτος για την αρπαγή των τριών γυναικών.

Τα ίχνη τους είχαν εξαφανιστεί εδώ και περίπου μία δεκαετία και αναζητούνταν από την αστυνομία, με υποψίες ότι έχουν πέσει θύματα απαγωγής. Οι τρεις βρέθηκαν τη Δευτέρα ζωντανές, σε ένα σπίτι στο Κλίβελαντ σε μικρή απόσταση από όπου εθεάθησαν την τελευταία φορά, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Η αστυνομία του Κλίβελαντ ανακοίνωσε ότι η Αμάντα Μπέρι και η Τζίνα Ντεζεζούς είχαν εξαφανιστεί το 2004 όταν ήταν ακόμα στην εφηβεία τους. Η Ντεζεζούς ήταν 14 και η Μπέρι 16 ετών όταν απήχθησαν καθώς διένυαν την απόσταση από τις κατοικίες τους στο σχολείο όπου φοιτούσαν, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Η τρίτη γυναίκα, η Μισέλ Νάιτ, είχε εξαφανιστεί το 2000 όταν ήταν μόλις 20 ετών.

Οι γυναίκες διακομίστηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομείο όπου τους χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αν και σύμφωνα με την αστυνομία η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή. Συνελήφθη άνδρας 52 ετών, ο οποίος φέρεται να έχει σχέση με την υπόθεση.

 

Πηγή:  iefimerida.gr