Βραδινά…κατσαρολάκια…

Η Εύα Χόρτη όταν ξεκίνησε δειλά –δειλά την μικρή της επιχείρηση είχε ως μόνο εφόδιο το καλό της προϊόν. «Τα κατσαρολάκια» είχαν μαμαδίστικο φαγητό με εξαιρετικές πρώτες ύλες… Έγινε πολύ γρήγορα μεσημεριανή συνήθεια των εργαζόμενων αλλά και όσων ήξεραν ότι θα φάνε ζεστό και σπιτικό φαγητό. Η ίδια φρόντισε να κάνει πολλά βήματα παραπάνω… Παρακολούθησε σεμινάρια, έγινε μαθήτρια στο ΔΙΕΚ μαγειρικής της Λευκάδας και διακρίθηκε μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά σε διαγωνισμό μαγειρικής… Και ήρθε η ώρα που τα «Κατσαρολάκια» έπρεπε να αλλάξουν χώρο…γιατί μεγάλωσαν… Και πήγαν σε ευάερο και ευήλιο περιβάλλον με αυλίτσα και πολύ περισσότερα τραπεζάκια… Όμως , όπως δείχνουν, και αυτό δεν αρκεί… Έτσι μετά από παρότρυνση των πελατών τα «κατσαρολάκια» …θα ανοίγουν πλέον και βράδυ…

Για την ακρίβεια δεν θα κλείνει σχεδόν καθόλου… «Σχεδόν όλοι οι πελάτες μου από τότε που ήρθαμε σε μεγαλύτερο μαγαζί μου ζητούσαν να ανοίξω και βράδυ», θα μας πει η Εύα. Παρ όλ αυτά ήταν μια απόφαση που η Εύα δεν μπορούσε να την πάρει εύκολα μια και όλα θα άλλαζαν… Όμως βρέθηκε δίπλα της ο δάσκαλος Αλέξης Θεοδωράκης και όλα μπήκαν σε σειρά… Φτιάχτηκε το μενού , δόθηκαν οδηγίες και όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το νέο εγχείρημα… Και ποια θα είναι η διαφορά του μεσημεριανού που ξέρουμε με το βραδινό, ρωτήσαμε τον Αλέξη: « Το μεσημέρι θα έχει αποκλειστικά μαγειρευτό φαγητό, αυτό δηλαδή που ξέρουμε μέχρι τώρα, ενώ το βράδυ θα δουλεύει al a carte , δηλαδή της ώρας και κάποια πιάτα ημέρας που θα εναλλάσσονται. Και θα χρησιμοποιούμε πολλά λευκαδίτικα προϊόντα όπως λαθίρια, σαλάμι και λουκάνικα Λευκάδας, ριγανάδα με ντόπια υλικά».

Και έτσι η ομάδα έδεσε. Ο σεφ Αλέξης Θεοδωράκης , η Εύα Χόρτη και ο Θοδωρής Κοψιδάς. Και οι τρεις μαζί στο ΙΕΚ μαγειρικής. Η Εύα με το Θοδωρή μαγείρεψαν μαζί στο διαγωνισμό και διακρίθηκαν. Και έτσι αντελήφθησαν ότι υπάρχει χημεία μεταξύ τους. Ο Αλέξης επιμελήθηκε το μενού. Κρέατα της ώρας, ριζότο, πάστα, σαλάτες και φυσικά τα πιάτα ημέρας που θα είναι έκπληξη για την κάθε ημέρα χωριστά… Ο Θοδωρής είναι ο πλέον λιγομίλητος αλλά δείχνει πολύ χαρούμενος γι αυτή τη συνεργασία… «Επιδίωξη μας είναι να μείνουμε και το χειμώνα ανοιχτά το βράδυ. Γι αυτό θα δουλέψουμε πολύ με την ομάδα»… , θα μας πει… Τους άφησα να συνεχίσουν τις δοκιμές και την προετοιμασία για το βραδινό άνοιγμα… Καλή τους επιτυχία…
Β.Β.

Σχετικά LefkadaPress

Αφηστε μια απαντηση

Η διέυθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία ειναι σημειωμένα *

*