LifeStyleΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Veranda: Μοναδικές γεύσεις πάνω από τη θάλασσα..

Όταν ο ήλιος φεύγει, όταν τα χρώματα του δειλινού αγγίζουν τη θάλασσα η veranda …φοράει τα καλά της… Στο υπέροχο εστιατόριο στη Νικιάνα (πάνω από το NV) εκεί που η θάλασσα είναι συνέχεια του μπαλκονιού και ο ορίζοντας αγγίζει το πιάτο μας , ετοιμάζονται οι πιο ευφάνταστες γεύσεις στο Ιόνιο… Από πέρυσι το μενού υπέγραψε ο εμπνευσμένος σεφ , Τάσος Στεφάτος , ο sous chef του Μποτρίνι, όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν μια και συνεργάστηκε αρκετά χρόνια με τον Έκτορα Μποτρίνι… Πέρυσι  όμως ετοίμασε το μενού και το άφησε στα έμπειρα χέρια των συνεργατών του… Φέτος αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα… Να μείνει ο ίδιος και να ετοιμάζει αυτά τα μοναδικά πιάτα που σερβίρονται στο Veranda…Θα την χαρακτηρίζαμε  ως την πιο ψαγμένη και συνάμα  πιο απλή  κουζίνα… Καθαρές γεύσεις, άριστα πρώτα υλικά και απίστευτη δημιουργία… “Τα πιάτα θα τα χαρακτήριζα ως ‘μίνιμαλ’ όπου αυτό που θέλουν να δείξουν είναι καθαρά την πρώτη ύλη και ότι είναι συνοδευτικό σε κάθε πιάτο στην απλούστερη του μορφή” , θα μας πει ο Τάσος Στεφάτος…

Στο veranda φέτος αξίζει να πάτε όχι μόνο για την καλύτερη θέα στη θάλασσα αλλά για τις γευστικές και οπτικές εκπλήξεις που θα σας συμβούν… “Έχετε γράμμα από την Καρυά”… Μα θα σκεφτείτε μόλις φτάσει το πιάτο με τον κίτρινο φάκελο… Ποιος  μου στέλνει γράμμα και μάλιστα μέσω του.. Veranda ; Και όταν ο φάκελος ανοίξει και το μοσχομυριστό σοφιγάδο χυθεί στο πιάτο …σκέφτεσαι πόσο τυχερός είσαι που είχες γράμμα…

Κάπως έτσι είναι τα πιάτα στο Veranda.. Εντυπωσιακά, γευστικά, δημιουργικά και… σε πολύ καλές τιμές… Υπάρχουν δύο φάσεις που μπορείτε να περάσετε όταν αποφασίσετε να περιποιηθείτε τον ουρανίσκο, την όσφρηση και  την όρασή  σας… Είναι φιξ  το μενού για τον κάθε πελάτη .  Είναι το μενού της ανακάλυψης , το οποίο κοστίζει στα 35 ευρώ είναι 5 στάδια(το άτομο) και το μεγάλο το μενού που το έχουμε ονομάσει ως μενού αποπλάνησης  με το οποίο δίνουμε στην ουσία στο κόσμο να δοκιμάσει ,να πάρει μία μικρή γεύση από όλη την παράδοση της Λευκάδας¨ θα μας πει ο Τάσος όση ώρα εμείς το παρατηρούμε να φροντίζει και τις τελευταίες λεπτομέρειες σε ένα πιάτο , που αγαπάμε πολύ, και είναι φακές Εγκλουβής με καβούρι…

Και τα πιάτα έχουν συνέχεια … Κατά τη γνώμη μας η αποθέωση σε αυτό το μενού είναι το αρνάκι από τον Καστό που τρώει αρμυρήθρες και πίνει  θαλασσινό νερό με αποτέλεσμα η γεύση του να ξεπερνάει και τις απαιτήσεις του πιο δύσκολου κρεατοφάγου…

Η Veranda φέτος κατάφερε να κάνει τη διαφορά… Κατάφερε να δημιουργήσει γεύσεις, να τιμήσει τα λευκαδίτικα προϊόντα και να απογειώσει τη φήμη της…

Και για το τέλος … Μη διστάσετε να ψάξετε το σεφ, να μιλήσετε μαζί του …να καταλάβετε γιατί φάγατε το καλύτερο φαγητό …

Αξίζει δε να αναφέρουμε ότι οι δύο βοηθοί του Τάσου Στεφάτου είναι οι Λευκαδίτες: Γιώργος Ρεκατσίνας και Λούση Χαλκιά