LifeStyle

H Λευκαδίτικη γαστρονομία με θέα στο Ιόνιο… από το μπαλκόνι στην Veranda

Όταν ο σεφ Τάσος Στεφάτος υπογράφει το μενού, όταν όλα είναι προσεγμένα και κομψά μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια, όταν το Ιόνιο αγγίζει το ποτήρι σου , τότε μιλάμε για το εστιατόριο Veranda… Το νέο υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής εστιατόριο της Νικιάνας… Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι πρόκειται για την ταράτσα του NV… Είναι ένα με το NV αλλά εντελώς διαφορετικά… Όταν πέφτει ο ήλιος η Veranda ετοιμάζεται να σας υποδεχτεί με ένα μενού που θα το έλεγε κανείς σύγχρονη λευκαδίτικη κουζίνα. Αυτή την κουζίνα δοκίμασαν χθες το βράδυ στα επίσημα  εγκαίνια του μαγαζιού , οι καλεσμένοι της Αθηνάς Βρεττού. Που τους σερβίρισαν καλοντυμένα χαμογελαστά και πρόθυμα γκαρσόνια ενώ η υποδοχή της Ξένιας σε προετοίμαζε για τη ζεστή φιλοξενία.   Εκεί και ο δημιουργός Τάσος Στεφάτος ένας σεφ με πολλά εύσημα , στενός συνεργάτης του Έκτορα Μποτρίνι. Ο Κεφαλονίτης Τάσος Στεφάτος γνωρίζει πολύ καλά τις πλούσιες πρώτες ύλες του Ιονίου.

Ξέρει πόσο νόστιμα είναι τα λαθίρια και φρόντισε να τα δέσει ως συνοδευτικό ενός υπέροχου πιάτου με καρέ αρνί, να συνδυάσει  τις φακές Εγκλουβής με καπνιστό χέλι, να μας θυμίσει ότι οι γείτονές μας τρώνε κρεατόπιτα ή να δημιουργήσει το περήφανο λευκαδίτικο σαβόρο με τα επτανησιακά τσιγαρίδια.

Για τους τυχερούς της ημέρας ετοιμάζει ψάρι ημέρας με σάλτσα από μάραθο και αυγοτάραχο από το ιβάρι μας. Και για να μας αγγίξει τον ουρανίσκο δυνατά, μας σερβίρει ταρτάρ …σαν παλαμίδι στο κεραμίδι… Και για το τέλος ζητήστε οπωσδήποτε αυτή την μοναδική μους ελληνικού καφέ που θα φτάσει στο τραπέζι σας σε μπακιρένιο μπρίκι… Κάπως έτσι θα είναι μία βραδιά σας στο Veranda όπου η άφιξή του αλλάζει τα γαστρονομικά δεδομένα του νησιού  και σε συνδυασμό με την απίστευτη θέα στη θάλασσα δημιουργεί ιδανικές προϋποθέσεις για μια αξέχαστη βραδιά…

Βιβιάννα Βαρδή