LifeStyle

Μια τέλεια εμπειρία… aqua aerobic στην παραλία του Κάστρου

Κυριακή πρωί 14 Ιουνίου αποφασίσαμε να πάμε για ένα πρωινό μπάνιο στο Κάστρο. Η θάλασσα, τα χρώματα όλα ήταν τέλεια. Βρίσκουμε ένα απόμερο σημείο μπροστά στο ΤΑΟΛ με όχι πολύ κόσμο. Εκεί κάποια στιγμή ακούμε μουσική και έναν φίλο μας, γυμναστή, τον Άκη Καραμποίκη να δείχνει σε κάποιους λουόμενους ασκήσεις αερόβιας υδρογυμναστικής.

DSCN3216

Τον ρωτήσαμε τι ακριβώς κάνουν και μας είπε ότι έχουν μάθημα aqua aerobic, κι αν θέλαμε μπορούσαμε να συμμετάσχουμε.  Τώρα που ο καιρός έχει ζεστάνει τα πρωινά, η  αερόβια υδρογυμναστική (αqua aerobic) είναι ό,τι πρέπει.

DSCN3217

Μας ενημέρωσε ότι μέσα στο νερό μπορείτε να αθληθείτε χωρίς να επιβαρύνετε οστά, αρθρώσεις, συνδέσμους και μύες αποφεύγοντας έτσι πιθανούς τραυματισμούς. Το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος: θα αδυνατίσετε διασκεδαστικά και… δροσερά.

DSCN3230

Ακουλουθήσαμε λοιπόν τις οδηγίες του και το παιχνίδι με το νερό…ήταν εκπληκτικό.  Εκτός απ’  ότι γυμνάζουμε αρμονικά όλο το σώμα μας, η ώρα πέρασε πολύ ευχάριστα, χαλαρώνοντας ταυτόχρονα! Διασκέδαση και εκγύμναση γίνονται ένα.

DSCN3280

Τι είναι

Ένα πρόγραμμα αερόβιας άσκησης μέσα στο νερό που δίνει τη δυνατότητα στο σώμα σας να αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη με το λιγότερο δυνατό κόπο. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως λογω της άνωσης του νερού, κάτι που σας επιτρέπει περισσότερες επαναλήψεις, δίχως να νιώθετε κούραση.

 

Τι κάνει

Βελτιώνει τη στάση του σώματος χωρίς να επιβαρύνει το μυοσκελετικό σύστημα και τις αρθρώσεις.

Αυξάνει την καρδιοαναπνευστική σας ικανότητα.

Καίει λίπος βοηθώντας στην απώλεια πόντων.

Συσφίγγει στα «δύσκολα» σημεία.

Μειώνει την κυτταρίτιδα με τη βοήθεια της υδροστατικής πίεσης του νερού κάνοντας μασάζ.

Αυξάνει τη μυϊκή μάζα.

DSCN3271

Βελτιώνει την ευλυγισία και την ελαστικότητα.

Ωφελεί ορθοπεδικά και κυκλοφοριακά προβλήματα, όπως κιρσοί, φλεβίτιδα.

Βελτιώνει το κυκλοφορικό.

Συμβάλλει στην τόνωση του μυϊκού συστήματος (άνω και κάτω άκρων πλάτης, στήθους, κοιλιακών και ραχιαίων).

Προλαμβάνει την οστεοπόρωση και την ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Βοηθά στην ψυχοσωματική χαλάρωση.

Αμβλύνει τους μυϊκούς πόνους της μέσης.

DSCN3275

 

Με αυτό τον τρόπο μειώνεται το καθημερινό στρες, αυξάνεται η αυτοπεποίθηση μας αλλά και η πνευματική διαύγεια. Άλλα σημαντικά οφέλη είναι η βελτίωση της μυϊκής αντοχής, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, η μείωση του κινδύνου για καρδιοπάθειες και η βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας. Τέλος, ελέγχεται το σωματικό βάρος και βελτιώνεται η ελαστικότητα του σώματος.

DSCN3274

Κάθε Κυριακή λοιπόν στις 11.00 το πρωί στην παραλία μπροστά από το ΤΑΟΛ, θα γίνουν μαθήματα και το Σάββατο.