ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Αυτό ήταν όλο”.. της Ειρήνης Οντόγκ-Κατωπόδη

“Αυτό ήταν όλο”.. Το βιβλίο της Ειρήνης Οντόγκ-Κατωπόδη που πραγματεύεται την ιστορία δύο ανθρώπων, που θα μπορούσαμε να είμαστε όλοι μας. Δύο νέων που άφησαν τον έρωτά τους να σβήσει, πνιγμένοι στον εγωισμό τους.

Η Ειρήνη Οντόγκ-Κατωπόδη, σύζυγος του Σπύρου Κατωπόδη με καταγωγή από το Δράγανο της Λευκάδας, έγραψε το βιβλίο της περνώντας τα καλοκαίρια της στο νησί:

¨Η Λευκάδα αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης για εμένα. Τα περισσότερα αποσπάσματα του βιβλίου γράφηκαν όταν περνούσα τα καλοκαίρια μου στο νησί. Πιο συγκεκριμένα στον Γυαλό, από όπου και εμπνέομαι”.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στην Αθήνα, στη Στοά του Βιβλίου, στις 10 Φεβρουαρίου, με πλήθος κόσμου, παρουσία πολλών Λευκαδιτών.

“Αυτό Ήταν Όλο”

Μια Στιγμή στο Χρόνο

της Ειρήνης Οντόγκ-Κατωπόδη

Βιώνουμε τις ζωές μας σαν να μην έχουν τέλος, αφήνουμε το χρόνο να περνά άσκοπα, μέσα σε σιωπές, και όταν έρχεται η στιγμή του απολογισμού, η μετάνοια δεν έχει τη δύναμη να μας λυτρώσει.

Αυτή είναι η ιστορία δύο ανθρώπων, που θα μπορούσαμε να είμαστε όλοι μας. Δύο νέων που άφησαν τον έρωτά τους να σβήσει, πνιγμένοι στον εγωισμό τους. Που πλήγωσαν την ψυχή και το σώμα τους, αρνούμενοι ν’ αφήσουν τις καρδιές τους ελεύθερες, να επιτρέψουν στο στόμα τους να εκστομίσει αλήθειες στη σωστή στιγμή. Και όταν φάνηκε να δημιουργείται γι’ αυτούς μια δεύτερη ευκαιρία, ένα μίσος που δεν τους αφορούσε έδρασε καταλυτικά.

Η μοίρα, όμως, μυστήρια και γενναιόδωρη, είχε κάνει τους δικούς της υπολογισμούς για παλιούς και νέους πρωταγωνιστές…

Η ιστορία της Ειρήνης Οντόγκ-Κατωπόδη ξεκίνησε να γράφεται όταν στα μάτια της μια έκρηξη όπως αυτή που περιγράφει στις σελίδες της ήταν μάλλον ένα εύρημα που θα εξέλισσε την ιστορία της, παρά μια ζοφερή πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που κάνει ακόμα πιο έντονη την υπενθύμιση ότι αξίζει να ζούμε για τις στιγμές, να μιλάμε όταν πρέπει, να μην αφήνουμε ανοιχτούς λογαριασμούς που κάποια στιγμή θα κληθούμε να πληρώσουμε.

* Η Ειρήνη Οντόγκ Κατωπόδη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε νηπιαγωγός. Από το 2012 ασχολήθηκε με την δημιουργική γραφή κι άρχισε να παρακολουθεί εκπαιδευτικά μαθήματα γραφής. Το πρώτο της μυθιστόρημα ονομάζεται «Αυτό ήταν όλο». Είναι παντρεμένη με τον Λευκαδίτη Σπύρο Κατωπόδη και μητέρα δύο έφηβων αγοριών.