ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πυροσβεστική: Άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών σεισμού ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2019

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας ενημερώνει σχετικά με την Άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών σεισμού ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2019:

Στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης και εκπαίδευσης των υπαλλήλων της Π.Υ. Λευκάδας και Π.Κ. Βασιλικής, με την συμμετοχή και άλλων φορέων – Υπηρεσιών θα πραγματοποιηθεί άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών σεισμού με την κωδική ονομασία ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2019 την 28 -3 – 2019, ημέρα Πέμπτη και Ω/10:00 στις εγκαταστάσεις του πρώην Κέντρου Νεότητας στη Λευκάδα.

Το σενάριο της Άσκησης περιλάμβανε τον απεγκλωβισμό ενός (1) ελαφρά τραυματισμένου ατόμου από καταπλακωμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ανεύρεση – απεγκλωβισμός ενός (1) παγιδευμένου ατόμου που έχει χάσει τις αισθήσεις του λόγω πτώσης εξωτερικού προβόλου του κτιρίου και άλλων οικοδομικών υλικών, ανεύρεση – διάσωση ενός (1) ατόμου με εγκαύματα από τον 1 όροφο και κατάσβεση μιας (1) εστίας πυρκαγιάς στον 1 όροφο, συνέπεια εκδήλωσης σεισμού. Διαφυγή Πυροσβέστη – διασώστη από την ταράτσα του κτιρίου, λόγω ακαταλληλότητας κεντρικού κλιμακοστασίου, συνέπεια μετασεισμού και διάσωση ενός (1) ατόμου από μπαλκόνι 1ου ορόφου.

Η Άσκηση αποτελεί αντικείμενο εκπαίδευσης των πυροσβεστικών υπαλλήλων και των εμπλεκόμενων φορέων σε περιπτώσεις σεισμικών φαινομένων.