ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

O Π. Σγουρίδης των ΑΝΕΛ επισκέφθηκε την Λευκάδα

Επίσκεψη στη Λευκάδα  πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παναγιώτης Σγουρίδης συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Οργανωτικού του κινήματος Κωσ. Κίγκα.
Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια, του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που θα γίνει στην Κέρκυρα, 5 & 6 Δεκεμβρίου, με την παρουσία του Πρωθυπουργού , Αλέξη Τσίπρα.
Οι κ.κ Σγουρίδης και Κίγκας είχαν διαδοχικές συναντήσεις, κατ αρχήν με τον Δήμαρχο Λευκάδας , Κ. Δρακονταειδή καιτον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας  Χαλικιά Θεόδωρο.
Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσαν πολλά θέματα και προβλήματα που αφορούν στη Λευκάδα και ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει , μαζί με τις θέσεις του κινήματος επ’ αυτών, στις θεματικές συνεδριάσεις που θα γίνουν υπό την προεδρία των αντιστοίχων Υπουργών, που θα παραβρεθούν στην Κέρκυρα.
Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν :
Το ζήτημα του ΤΕΙ και οι λύσεις που έχουν προταθεί, το ζήτημα της ΖΕΥΞΗΣ με τα χαρακτηριστικά που πολλές φορές έχουν αναλυθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, το πρόβλημα του ΘΕΑΤΡΟΥ που απένταξε ο προηγούμενος Περιφερειάρχης κ.Σπύρου λίγες μέρες πριν παραδώσει στον νυν κ. Γαλιατσάτο, το θέμα των δρόμων Ακτίου –Αγ. Νικολάου και Βόνιτσας- Λευκάδας, η προώθηση του νέου Αγωγού ύδρευσης από τον Λούρο και αρκετά άλλα.
Έγινε συζήτηση και για την πρόοδο των έργων που εκτελούνται αυτή τη στιγμή σ όλη τη Λευκάδα και ιδίως αυτών που έχουν να κάνουν με τον σεισμό του 2015, με τον κ Σγουρίδη να ενδιαφέρεται έντονα, μια και ήταν το πρώτο κυβερνητικό στέλεχος που έφτασε στη Λευκάδα εκείνη τη περίοδο. Επίσης έγινε και σύντομη ενημέρωση για το θέμα των σκουπιδιών , που σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή, είμαστε στην αρχή του τέλους του προβλήματος, γνωρίζοντας στα στελέχη των ΑΝΕΛ, ότι χθες έφτασε στη Λευκάδα ο δεματοποιητής , ο οποίος στις επόμενες μέρες θα αρχίσει να λειτουργεί .