Η παραίτηση Κοντογιώργη από το Δημοτικό Συμβούλιο

«… Σε κάθε μας ενέργεια και απόφαση βεβαίως προτάσσουμε το γενικότερο συμφέρον της κοινωνίας και είναι έξω από τη λογική μας η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων ομάδων, συντεχνιών ή μεμονωμένων πολιτών. Στην αντίληψη και την κουλτούρα μας δεν έχει θέση η άσκηση προσωπικών πολιτικών. Τέτοιες συμπεριφορές δεν τις ανεχόμαστε και αν επιχειρηθούν να υπάρξουν δηλώνω, όπως δεσμευτεί και προεκλογικά, ότι θα τις τελειώσω στη γέννησή τους.» Τάδε έφη μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Δρακονταειδής, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο όταν κλήθηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να σχολιάσει την παραίτηση από τη Δημοτική κίνηση «Όλοι για την Λευκάδα» και ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου, Ηλία Κοντογιώργη, ο οποίος φρόντισε από την αρχή της συνεδρίασης να αλλάξει θέση, να μετακομίσει από την πλευρά της δημοτικής πλειοψηφίας και να καθίσει δίπλα στον κ. Θανάση Καββαδά. Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα τα παραπάνω ήταν και τα πλέον χαρακτηριστικά λόγια του δημάρχου γι αυτή την παραίτηση. Ο κ. Κοντογιώργης παραιτήθηκε καταθέτοντας στο πρόεδρο του Δ.Σ. μια ανακοίνωσή του όπου μεταξύ άλλων αναφέρει στους λόγους που τον οδήγησαν ως εκεί:
Οι αποφάσεις λαμβάνονται από ένα στενό ηγετικό πυρήνα και όχι συλλογικά από τη δημοτική ομάδα. Αισθάνομαι ότι απλώς ακολουθώ χωρίς να μου επιτρέπεται να έχω ουσιαστικό ρόλο. Όταν οι αποφάσεις λαμβάνονται με αυτό τον τρόπο δεν μου επιτρέπεται να ασκήσω ουσιαστικά και εποικοδομητικά τον ρόλο που με την ψήφο τους μας ψήφισαν οι πολίτες. Σε τοπικό επίπεδο, στην τοπική ενότητα Ελλομμένου που εκλέχτηκα δεν υπάρχει καμία συλλογικότητα και ορισμένοι εκλεγμένοι λειτουργούν ως κομματικοί παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος παρά ως ένα μέρος μιας δημοτικής κίνησης, ως οφείλουν.»
O δήμαρχος αμέσως μόλις διαβάστηκε η ανακοίνωση του κ. Κοντογιώργη πήρε το λόγο για να την κάνει αποδεκτή και να σχολιάσει:
Σεβόμαστε την απόφαση του κ. Κοντογιώργη να ανεξαρτητοποιηθεί από μέλος της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας. Εκφράζουμε όμως την κατηγορηματική διαφωνία μας σε ότι αφορά τις αιτιάσεις . Ως δημοτική αρχή έχουμε δείξει στην πράξη τις βασικές μας αρχές και λειτουργίες που βασίζονται στο πνεύμα της ομαδικότητας και της συμμετοχικής δημοκρατίας. Ο δημόσιος διάλογος που έχουμε υιοθετήσει δεν έχει προηγούμενο στην κοινωνία της Λευκάδας. Συζητήσαμε και συζητούμε ανοιχτά με όλους τους πολίτες. Τους λίγους μήνες που είμαστε δημοτική αρχή προκαλέσαμε συγκεντρώσεις και λαϊκές συνελεύσεις για πολλά θέματα που αφορούν την κοινωνία και συμμετέχουμε καταθέτοντας με σαφήνεια τη θέση μας σε όποια δημόσια συζήτηση μας καλούν σε επίπεδο τοπικής κοινότητας, συλλόγου ή ομάδας. Σε κάθε μας ενέργεια και απόφαση βεβαίως προτάσσουμε το γενικότερο συμφέρον της κοινωνίας και είναι έξω από τη λογική μας η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων ομάδων, συντεχνιών ή μεμονωμένων πολιτών. Στην αντίληψη και την κουλτούρα μας δεν έχει θέση η άσκηση προσωπικών πολιτικών. Τέτοιες συμπεριφορές δεν τις ανεχόμαστε και αν επιχειρηθούν να υπάρξουν δηλώνω, όπως δεσμευτεί και προεκλογικά, ότι θα τις τελειώσω στη γέννησή τους. Εργαζόμαστε με οδηγό το προεκλογικό μας πρόγραμμα το οποίο από κοινού είχαμε συμφωνήσει. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες της Λευκάδας , στους οποίους λογοδοτούμε, μας κρίνουν όλους με βάση τα αποτελέσματα των πράξεων και των πολιτικών μας.”

Β.Β.

About LefkadaPress

One comment

 1. spiros gasis

  Ηλια η παραιτηση σου απο Δημοτικος Συμβουλος της πλειοψηφιας δειχνει ανοικτο μυαλο
  απεναντι σε μερικους στενομυαλους και ανθρωπους που για πρωτη φορα στα χρονικα λειτουρ
  γουν με λαικες συνελευσεις εχοντες εκ των προτερων στο μυαλο τους την αποφαση που θα
  εφαρμοσουν ανεξαρτητα τι θα ειπωθη σε αυτες.Οπως ακριβως εγινε στον πρωην Δημο
  Ελλομενου για τις ενεργειες τους (κιτρινη γραμμη) βαζοντας μακροπροθεσμα λουκετα στα
  καταστηματα που λειτουργουν 30 με 40 χρονια στη παραλια του Νυδριου .Μπραβο τους αυτο
  θα πει αλλαγη που περιμεναμε ΛΟΥΚΕΤΟ.Περα απο αυτα σαν ανεξαρτητος συμβουλος να
  συνεχισεις να εργαζεσαι για αυτους και για αυτα που πιστευεις εσυ και οι δημοτες που σε
  εξελεξαν .ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ σου ευχομαι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*