ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενημέρωση και άσκηση σεισμού στο ΚΔΑΠ Morfosi

Στο ΚΔΑΠ Morfosi Λευκάδας τα παιδιά ενημερώθηκαν για το πως πρέπει να αντιδράσουν σωστά στην περίπτωση ενός σεισμού:

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου ενημερώσαμε τα παιδιά μας για τον Αντισεισμικό Σχεδιασμό του ΚΔΑΠ Morfosi Λευκάδας, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση ανάγκης.

Αρχικά λοιπόν παρουσιάσαμε στους μικρούς μας φίλους τα μέτρα προστασίας πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τον σεισμό, όπως αυτά καταγράφονται από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, τονίζοντας πως το σημαντικότερο όλων, είναι να παραμείνουμε ψύχραιμοι. Στη συνέχεια μιλήσαμε για την διαδικασία εκκένωσης του κτιρίου, σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο, εξηγώντας το σχέδιο εκκένωσής του και υποδεικνύοντας τον χώρο καταφυγής.

Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση και συμμετείχαν ενεργά, καθώς μας έκαναν πολλές ερωτήσεις και μοιράστηκαν μαζί μας τις ανησυχίες και τους φόβους τους για τον σεισμό!

Αφού ενημερωθήκαμε, το επόμενο βήμα ήταν να εφαρμόσουμε όλα αυτά που μάθαμε! Έτσι τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΚΔΑΠ Morfosi άσκηση σεισμού! Τα παιδιά ακολούθησαν τις οδηγίες των δασκάλων τους και διατηρώντας την ψυχραιμία τους, εκκένωσαν το κτήριο με επιτυχία!

Διδάξαμε στα παιδιά ότι η πρόληψη είναι το καλύτερο μέσο αντιμετώπισης του σεισμού!