ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου…

Τα μεγάλα προβλήματα που μαστίζουν το δήμο μας είναι σε κατάσταση παροξυσμού. Η Λευκάδα αν δεν υπάρξει μια άμεση αντιμετώπιση και δρομολόγηση λύσεων σε αυτά, και μείνει ο δήμος σε κινητοποίηση των δυνάμεων του  για μικροπαρεμβάσεις μόνο στα άμεσα και καθημερινά, θα κινδυνεύσει με κατάρρευση. Δίπλα στα τεράστια προβλήματα που φορτώνει στην οικονομία και το λαό η πολιτική του μνημονίου θα προστεθεί με δραματικό τρόπο η εκρηκτική κατάσταση που δημιουργούν τα προβλήματα του νησιού. Αναφερόμαστε:

  • Στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων συνολικά και στις τεράστιες επιπτώσεις του.
  • Στο πρόβλημα της υδροδότησης του νησιού και την επαρκή κάλυψη του ιδίως το καλοκαίρι που ο πληθυσμός και οι ανάγκες ύδρευσης πολλαπλασιάζονται
  • Στα προβλήματα της αποχέτευσης. Στην εύρυθμη λειτουργία των υπαρχόντων δικτύων και βιολογικών καθαρισμών, καθώς και στις ανάγκες του νησιού για δημιουργία αποχετευτικού δικτύου και βιολογικών καθαρισμών.
  • Στη διαχείριση των ελεύθερων χώρων (πεζοδρόμια- δημοτικοί δρόμοι- ακτές…), Καθώς και στη δημιουργία πάρκινγκ ώστε να αποσυμφορηθούν οι δρόμοι και η πόλη.
  • Στην ανάγκη προώθησης των σχεδίων πόλης και γενικότερα στα ζητήματα πολεοδόμησης

Πρέπει να προγραμματισθεί στο δημοτικό συμβούλιο συζήτηση αυτών των ζητημάτων και μάλιστα με ένα ολοκληρωμένο τρόπο. Οι εισηγήσεις για κάθε θέμα να δίνουν ολοκληρωμένη εικόνα για αυτά και την προοπτική επίλυσης τους. Και όλη αυτή διαδικασία να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο που δεν θα υπερβαίνει τους δύο μήνες, ώστε να μη χάνεται χρόνος και να υπάρξει μια ουσιαστική βελτίωση της κατάστασης πριν μπούμε στην καλοκαιρινή περίοδο και την έξαρση του τουρισμού. Ζητούμε συγκεκριμένα το δημοτικό συμβούλιο να προετοιμαστεί και να συζητήσει το θέμα των απορριμμάτων στην επόμενη συνεδρίαση του, στη μεθεπόμενη την υδροδότηση του νησιού και τους ελεύθερους χώρους και ύστερα την αποχέτευση και τα σχέδια πόλης. Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεράσιμος Αραβανής Γεράσιμος Λιβιτσάνος