ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο κήπος της Δάφνης

Τα γευστικά μυστικά του Ιονίου αποκαλύπτονται στο πιο πράσινο και δροσερό μεζεδοπωλείο-ταβέρνα της Λευκάδας.

 

Αρκετά καλοκαίρια πίσω απολαμβάνοντας τη βραδιά και το σπιτικό φαγητό με φίλους στον όμορφο κήπο μας στη Λυγιά της Λευκάδας ήρθε αυθόρμητη η σκέψη πως τα απλά και ωραία οφείλει κανείς να τα μοιράζεται.

 

Από αυτό το καλοκαίρι ο μυστικός και ολάνθιστος κήπος μας έχει μεταμορφωθεί από τον σκηνογράφο Βασίλη Μπάλτσα σε έναν χώρο όπου όλοι γίνονται μια παρέα και η χαλαρή ατμόσφαιρα αφήνει να ακούγονται δυνατά οι γεύσεις. 

 

 

Το μεζεδοπωλείο-ταβέρνα Δάφνη, μόλις 5χλμ. από την πόλη της Λευκάδας συνοδεύει με δροσερό, ντόπιο κρασί και εκλεκτό τσίπουρο νόστιμους μεζέδες, παραδοσιακές πίτες και μαγειρευτά από τα χέρια της μαμάς από επιλεγμένα, φρέσκα υλικά. Οι φανατικοί της ελληνικής κουζίνας θα γευτούν ντοματόπιτα και κολοκυθόπιτα με χωριάτικο φύλλο ανοιγμένο στο χέρι και θα θυμηθούν τον αυθεντικό κρασάτο κόκορα. 

Στα ατού του μενού το κόκκινο σαγανάκι γαρίδας αρωματισμένο με ούζο, τα αχνιστά μύδια με λευκό κρασί, το κριθαρότο με θαλασσινά, το φιλέτο από λαυράκι με σάλτσα μάραθου αλλά και το ζουμερό σουβλάκι κοτόπουλου σε αρνίσια μπόλια ή το πουγκί κρεατικών που ψήνεται αργά τυλιγμένο σε χαρτί σε πήλινο σκεύος.

 

 

 

 

Ανοιχτά καθημερινά 13.00-23.30.

Δάφνη, 5ο χλμ. Επαρχιακής Οδού Λευκάδας-Νυδρίου, Λυγιά, Λευκάδας, 31 100

τηλ. 26450-71477, www.daphneintheyard.com, facebook.com/daphneintheyard