ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η συνεργασία ΤΕΙ με Ιόνιο πανεπιστήμιο

Η συνεργασία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είναι προ των πυλών. Για το θέμα αυτό που είναι ιδιαίτερα κομβικό για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ρωτήσαμε το δημοσιογράφο Γιάννη Πολίτη, μέλος της  Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος.

 

·         Που βρίσκεται το θέμα της συνεργασίας με το Ιόνιο πανεπιστήμιο;

Σωστά το λέτε πρόκειται για συνεργασία , και όχι Oμοσπονδία όπως εκ παραδρομής ειπώθηκε και έγινε τίτλος σε συνέντευξή μου. Συνεργασίας ανάλογης με αυτή που έχει γίνει στο πανεπιστήμιο Πειραιώς, την ΑΣΟΕΕ, την Χαροκόπειο, το Γεωπονικό πανεπιστήμιο. Δεν πρόκειται περί ομοσπονδίας, αυτό πρέπει να γίνει σαφές. Οι συζητήσεις για συνεργασία λοιπόν βρίσκονται  στο υπουργείο Παιδείας και γίνονται σε πολύ καλό επίπεδο. Θέλω να ελπίζω δε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και καλό αποτέλεσμα.

·         Η υπόθεση με το κτίριο της Λευκάδας;

 

Είμαστε στην τελευταία φάση ολοκλήρωσης της μελέτης. Πολύ σύντομα δε αναμένεται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Ήδη έχει βγει το κονδύλιο των 70.000 ευρώ για τη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων. Θα εγκατασταθεί ο εργολάβος , περίπου, στο τέλος του μήνα και μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ενός εξαιρετικού χώρου δίπλα στη θάλασσα.