ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απάντηση Φωφώς Βερυκίου

                                             ΑΙΤΗΣΗ

Της Φωφώς Βερυκίου κατοίκου Λευκάδος.

 

                                              ΠΡΟΣ

Την Διεύθυνση της ιστοσελίδος LEFKADAPRESS, ενταύθα.

 

   Kατόπιν της από 22 Μαίου 2014 Εξωδίκου Γνωστοποιήσεως, Δηλώσεως και Προσκλήσεως του Παναγιώτη Καββαδά του Χαριλάου, κατοίκου Λευκάδας, τέως Βουλευτή και Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής και Δυτικής Ελλάδος, την οποία μου κοινοποίησε την 23 Μαίου 2014, αντίγραφο της οποίας σας επισυνάπτω στην παρούσα, με καλεί δι αυτής όπως τοποθετηθώ επί του περιεχομένου της με ανάρτησή μου στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα LEFKADA PRESS όπου πρόσφατα αναρτήσατε διαμαρτυρία μου αναφορικά με την σύζυγο του κ. Καββαδά, καθώς και την απάντηση της ιδίας επί της αναρτήσεώς μου.

   Δια της παρούσας παρακαλώ όπως δεχθείτε να αναρτήσετε αντίγραφο της κατά τα ανωτέρω εξωδίκου δηλώσεώς του καθώς και την έγγραφη και ενυπόγραφη τοποθέτησή μου σ αυτήν, δεδομένης της κλήσεώς του όπως αναρτήσω στην ηλεκτρονική εφημερίδα σας.

                                                                      Λευκάδα 28-5-2014

                                                                         Φωφώ Βερυκίου

 

 


 

Κύριε Καββαδά, κατόπιν της εκ μέρους σας κοινοποιήσεως της από 22-5-2014 Εξωδίκου Γνωστοποιήσεως, Δηλώσεως και Προσκλήσεως εναντίον μου, η οποία μου επιδόθηκε την 23-5-2014.

   Εν αρχή σκέφτηκα να μην σας απαντήσω πλήν όμως αυτός ο χαρακτήρας μου που καθορίζει όπως λέτε σείς το λεγόμενο «επίπεδο» μου απαγορεύει να είμαι αγενής και να φοβάμαι τις απειλές σας. 

   Σας απαντώ λοιπόν δια μέσου του ιδίου ηλεκτρονικού εντύπου, όπως μου ζητήσατε.

   Σας πληροφορώ ότι καμία ιδιότητά σας, προσφορά σας, δράση σας, προσωπική ή δημόσια και ό,τι άλλο με πληροφορείτε ότι έχετε για «προίκα» σας, δεν σας δίνει το δικαίωμα να μειώνετε την νοητική μου ικανότητα. Το «κατά τους τύπους» και το «ευθέως», γράμματα γνωρίζω και ξέρω τι σημαίνουν. Εσείς όμως ξέρετε ότι στην ζωή μου δεν έχω λόγους να χρησιμοποιώ το «κατά τους τύπους» γιατί είμαι ελεύθερη από δεσμεύσεις και υποσχέσεις και φόβους. Γι αυτό και έγινα ελεύθερη επαγγελματίας ώστε να ρυθμίζω τον βίο μου όπως μου πάει εμένα και όχι να χωράει σε όλους. Καταλάβατε? Άρα μιλώ ευθέως, παρόλα τα μαθήματα περί επιπέδου και ως ανεπίδεκτη μαθήσεως. Σας ρωτώ όμως κ. Καββαδά, γιατί διαβάζετε ολοκάθαρα γραπτά  μου με παραμορφωτικούς φακούς? Σας επέτρεψα να με παρερμηνεύετε? Το ξέρετε ότι η παραμόρφωση είναι ασχήμια και η παρερμηνεία σκοπιμότητα. Και όμως το κάνετε. Τον λόγο θα τον πείτε? Είστε πολιτικός κ. Καββαδά. Αν κάνω λάθος διορθώστε με, αλλιώς συμμορφώστε με. 

   Στο κάδρο της αντιπαραθέσεώς μου με την σύζυγό σας για τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς της περί εχθρών και φίλων, μπήκατε μόνος σας, για να μου πείτε ότι παραπέμπουν ενδεχομένως έμμεσα ή άμεσα ή υπαινικτικά στο πρόσωπό σας.

   Μα οι εχθροί είναι παγκόσμια έννοια κ. Καββαδά αλλά δεν υπάρχει σε κανένα λεξικό η έννοια «πολιτικός εχθρός» ούτε καν στην Γερμανία. 

   Τα οικονομικά μας οφέλη προκύπτουν από το πώς βλέπουμε τον συνάνθρωπο, πόσο τον χρησιμοποιούμε, πόσο τον εκμεταλλευόμαστε, πόσο τον αδικούμε και πόσο παλεύουμε για να είμαστε ίσοι. Εχθροί και φίλοι αποκλείεται να συνυπάρξουν. Οι κλίκες κ. Καββαδά είναι αυτές που χρειάζονται προστασία από τους εχθρούς, δεν το ξέρετε? Εκεί δεν έχει αγγελούδια. Οι όμοιοι είναι που χτυπάνε παλαμάκια σ αυτές τις φιλοσοφίες. 

   Σας απάντησα για τους χαρακτηρισμούς.

   Κ. Καββαδά εάν χρησιμοποιούσατε όλα τα καλά που διαθέτετε καθαρά και ευθέως, θα βλέπατε πώς η σύζυγός σας έκανε λάθος, όπως λέει. Εσείς συμφωνείτε ότι εχθρός σας είναι η πολιτική παράταξη όπου ανήκω και τώρα φίλος σας είναι ο κ. Μαργέλης, που κάποτε υπήρξε και αυτός εχθρός σας. Με την σειρά θα μας βάλετε κ. Καββαδά? Θα μας συστήσετε πολιτικό ήθος που να μην παραπέμπει σε παρερμηνείες, σκοπιμότητες, αφορισμούς, εχθρούς και φίλους κατά το δοκούν και ό,τι άλλο χωρίζει, διαιρεί και φθείρει την κοινωνία? Μακάρι ΝΑΙ γιατί  φτάσαμε να έχουμε εγγόνια και να είμαστε ακόμη βόρειοι και νότιοι.

   Μου ζητάτε μετάλλιο. Το μετάλλιο όμως κ. Καββαδά να το απαιτήσετε από τον Λευκαδίτικο Λαό, αφού του ζητήσετε συγγνώμη. Αν σας το απονείμει, θα πεί ότι συμμετέχει στο δακρύβρεχτο και κακοπαιγμένο έργο σας. Επειδή όμως σας ευχαρίστησε την τελευταία Κυριακή των εκλογών, νομίζω ότι πλεονασμούς δεν κάνει. 

   Εγώ το έργο σας δεν το παρακολουθώ, είναι κακοπαιγμένο και με χαλάει.

                                                                     Λευκάδα, 28-5-2014

                                                                          Φωφώ Βερυκίου