ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απάντηση του δήμου για τη σχολή ΚΑΡΑΤΕ

Αναφερόμενοι στη πρόσφατη διαμαρτυρία του Αθλητικού Συλλόγου KARATE, σχετικά με την χρήση των εγκαταστάσεων του Γυμναστηρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας, θεωρούμε καθήκον μας να σας γνωρίσουμε τα εξής:

  • Σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία οι Σχολικοί χώροι παραχωρούνται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου και πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και απόφαση Νομάρχη μέχρι 31-12-2010. Από 1/1/2011 για την παραχώρηση του χώρου απαιτείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Από την ανωτέρω διαμαρτυρία διαπιστώνουμε ότι επί δύο χρόνια κινούνταν διαδικασίες παραχώρησης χωρίς ποτέ να έχει δοθεί στον Α.Σ. KARATE επισήμως ο χώρος.
  • Δεν υπάρχει απόφαση παραχώρησης του χώρου από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
  • Αγνοούμε δε από ποιόν και πότε δόθηκε στον Α.Σ. KARATE η όποια προφορική άδεια.

Ο χώρος του σχολείου πρέπει να διαφυλάσσεται και σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε παραχώρηση χρήσης χώρου υπόκεινται σε συγκεκριμένη διαδικασία. Απαιτείται αίτημα προς το Δήμο, αντίγραφο καταστατικού του συλλόγου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αριθμό και ονόματα αθλούμενων και σε κάθε περίπτωση ο χώρος δεν παραχωρείται εφόσον εισπράττονται χρήματα από τους αθλητές, γιατί αυτό αναιρεί τους μη κερδοσκοπικούς σκοπούς του συλλόγου. Η διαμαρτυρία δεν διαβιβάστηκε στο Δήμο αλλά αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα και δημοσιεύτηκε σε τοπικές εφημερίδες χωρίς να αναφέρονται τα ονόματα των υπευθύνων και η διεύθυνση του Συλλόγου, προκειμένου η Δημοτική Αρχή να γνωρίζει σε ποιους να απευθυνθεί. Για τους παραπάνω λόγους η απάντηση μας θα δημοσιευτεί στον τύπο και θα αποσταλεί σε ιστοσελίδες προς ανάρτηση για την ενημέρωση όλων. ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ