Κοντονής: Η παρέμβαση της κυβέρνησης δεν εξαντλήθηκε με την αναβολή

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ακόμη δραστικότερα μέτρα από τη διακοπή του πρωταθλήματος αν χρειαστεί, εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντωνής. Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε για την αναβολή της Superleague,  ο κ. Κοντονής είπε ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης δεν εξαντλήθηκε με τη συγκεκριμένη απόφαση και πως ληφθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία που θα ενισχύει τη δυνατότητα παρεμβάσεων της πολιτείας.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ορισμένοι λανθασμένα ερμηνεύουν την απόφαση που ελήφθη «ως μέσο για την πάταξη της βίας στους αγωνιστικούς χώρους». Όπως σημειώνει, η απόφαση ελήφθη μετά από εισηγήσεις της ΕΛΑΣ και της ΔΕΑΒ για λόγους αποτροπής σοβαρής διατάραξης της δημόσιας τάξης, αφού όπως τονίστηκε μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ήταν αδύνατον να διεξαχθούν ποδοσφαιρικοί αγώνες.

«Έχουμε επίγνωση ότι η απόφαση της αναβολής δεν αποτελεί το μέσο για την πάταξη της βίας στους αγωνιστικούς χώρους και αν ως τέτοιο ορισμένοι προσπαθούν να την παρουσιάσουν, λανθασμένα ερμηνεύουν την απόφαση που ελήφθη», τονίζει.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθαρίζει ότι ο νόμος πλην της παραπάνω ενέργειας δεν αφήνει κανένα άλλο περιθώριο στην εκτελεστική εξουσία να δράσει. «Γι’ αυτό», συνεχίζει, «τονίσαμε ότι θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα στην πολιτική ηγεσία να παρεμβαίνει αυτοδυνάμως, όπως στις προγραμματικές δηλώσεις έχουμε αναφέρει». «Ας μην προτρέχουν λοιπόν ορισμένοι και ας μη φαντάζονται άλλοι, ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης εξαντλήθηκε», καταλήγει.

Πηγή:  koutipandoras.gr

About LefkadaPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*