ΕΛΛΑΔΑ

Κατολίσθηση βράχων στο Ναυάγιο της Ζακύνθου – Φόβοι για αγνοούμενους

Βράχια αποκολλήθηκαν λίγο μετά τις 11, στην παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου, προκαλώντας πανικό στους λουόμενους.

Από την πτώση δημιουργήθηκε μεγάλο κύμα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις τουρίστες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Λιμενικό στην περιοχή βρίσκονταν τρεις βάρκες οι οποίες αναποδογύρισαν. Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή ιδιοκτήτη σκάφους που βρισκόταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι: «Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, ένα τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες». Στην παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία.

Ήδη η παραλία έχει εκκενωθεί πλήρως και φυλάσσεται από άνδρες του Λιμενικού Σώματος, ενώ όλα τα σκάφη έχουν διακόψει τις εκδρομές και έχουν αποχωρήσει από την περιοχή.

Νωρίτερα, υπήρχαν πληροφορίες για τρεις αγνοούμενους, καθώς κατά την καταμέτρηση που έκαναν στα πλοιάρια (που μεταφέρουν τους τουρίστες στον χώρο του Ναυαγίου) έλειπαν τρία άτομα.  Ωστόσο, λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι αυτά τα τρία άτρομα εντοπίστηκαν σε άλλη βάρκα.

Για παν ενδεχόμενο, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ, μια ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής στην Ελευσίνα έχει αναχωρήσει με Σούπερ Πούμα για τη Ζάκυνθο, για να ερευνήσει για τυχόν αγνοούμενους κάτω από τα βράχια, ενώ μεταφέρονται και εκσκαπτικά μηχανήματα προκειμένου να απομακρύνουν τα βράχια και να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει κανείς που έχει εγκλωβιστεί.

Άλλα δέκα άτομα από την ΕΜΑΚ Πάτρας με εκπαιδευμένο σκύλο μεταβαίνουν με οχήματα στην Κυλλήνη και από εκεί στο νησί προκειμένου να συμμετάσχουν μαζί με την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμενικό στις έρευνες.


Φωτογραφίες: imerazante.gr, ermisnews.gr

Πηγή: iefimerida.gr