ΕΛΛΑΔΑ

«Φυγή» προς τα εμπρός αναζητεί η κυβέρνηση

«Στροφή στην κοινωνία» επιχειρεί από σήμερα η κυβέρνηση, με ξεκάθαρο στόχο να απαλλαγεί από τους πολλούς και διαφορετικούς «πονοκεφάλους» που την βασανίζουν το τελευταίο διάστημα. Μια προσπάθεια με στόχο να «γυρίσει» το αρνητικό «κλίμα» που καταγράφεται στο εσωτερικό της χώρας.

Ο πρωθυπουργός, επέστρεψε από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, έχοντας εξασφαλίσει την προθεσμία, ότι τουλάχιστον μέχρι την επόμενη (έκτακτη) Σύνοδο, στις 6 Μαρτίου, δεν θα κλείσουν τα σύνορα.

Έχοντας, λοιπόν, προς το παρόν, απαλλαγεί από το προσφυγικό το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση και να αποδράσει, ταυτόχρονα, από τα ενδοκυβερνητικά προβλήματα.

Μπροστά το «παράλληλο πρόγραμμα»

Σήμερα, για δεύτερη μέρα, συνεχίζεται η συζήτηση για το «παράλληλο πρόγραμμα» στη Βουλή. Πρόκειται για μέρος του νομοσχεδίου που είχε κατατεθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά αποσύρθηκε μετά τις ενστάσεις των εταίρων, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση του 1δις ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το λόγο αναμένεται να πάρει και ο πρωθυπουργός, με ξεκάθαρο στόχο να υπεραμυνθεί των δράσεων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο. Σημειωτέον ότι καθιερώνεται η πλήρης δωρεάν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανασφάλιστους.

Ακόμα ρυθμίζονται θέματα για τη στελέχωση των ΜΕΘ και των απομακρυσμένων και παραμεθόριων αγροτικών ιατρείων, ενώ λαμβάνονται μέτρα για την πρόσληψη προσωπικού με την προκήρυξη νέων θέσεων γιατρών και υγειονομικών.

Στο Μαξίμου οι αγρότες

Το Μέγαρο Μαξίμου παλεύει να υπάρξει εκτόνωση και στο μέτωπο των αγροτών. Πρώτο, αλλά σημαντικό βήμα, η συνάντηση που θα έχει μαζί τους ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν στο iefimerida.gr ότι «πρέπει να ξεμπλοκάρουμε τις κινητοποιήσεις των αγροτών”, σημειώνοντας πως “υπάρχουν τα περιθώρια», για να προσθέσουν ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα διαμορφωθεί η ακριβής πρόταση την οποία και θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός.

Εν αναμονή της επιστροφής των Θεσμών

Σε πλήρη εξέλιξη, τέλος, είναι το μαρτύριο της σταγόνας για το πότε θα επιστρέψει το κουαρτέτο στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση αποφεύγει να μιλήσει με ημερομηνίες σχολιάζοντας απλώς ότι «η αίσθησή μας είναι ότι τελειώνουμε».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, από Δευτέρα – Τρίτη ξαναπιάνουν δουλειά τα τεχνικά κλιμάκια, ένδειξη ότι δεν θα αργήσουν να ακολουθήσουν και οι επικεφαλής. Ωστόσο, δεν κρύβουν και την επιφυλακτικότητά τους για το πώς θα εξελιχθούν οι διαπραγματεύσεις μετά τις απόψεις Τόμσεν, όπως αυτές κατατέθηκαν στο άρθρο του.

Πηγή : www.iefimerida.gr