ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Σταθερά αυξάνεται ο κόσμος που καταφθάνει στο Σύνταγμα, όσο πλησιάζει η ώρα έναρξης του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία. Στο σημείο έχουν ήδη φτάσει οι περισσότεροι διαδηλωτές από τη Βόρεια Ελλάδα που νωρίς το πρωί αφίχθησαν με πούλμαν στην Αθήνα.

Μέχρι στιγμής ο κόσμος στο Σύνταγμα ξεπερνάει τις 10.000, και η αστυνομική παρουσία είναι ιδιαίτερα ισχυρή, ιδίως πέριξ του κοινοβουλίου καθώς και στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου όπου έχει στηθεί φραγμός προκειμένου οι διαδηλωτές να μην έρθουν σε επαφή με όσους συμμετέχουν στην αντισυγκέντρωση που έχουν προαναγγείλει συλλογικότητες και ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων που έχει λάβει η αστυνομία, για την αποφυγή εκτρόπων, ελικόπτερο και drones θα πετούν διαρκώς πάνω από τον χώρο του συλλαλητηρίου, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο κέντρο, ενώ έχουν κλείσει και οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Ομόνοια» και «Πανεπιστήμιο».

 

Νωρίτερα, επικράτησε μικρή ένταση μεταξύ μελών της ασφαλείας και των διοργανωτών και ατόμων που ήθελαν να μπουν στον χώρο της εξέδρας.

Από τα μεγάφωνα οι διοργανωτές ενημερώνουν τους συγκεντρωμένους ότι στον χώρο κοντά στην εξέδρα η οργανωτική επιτροπή μαζεύει υπογραφές για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Εξάλλου, κατά την αλλαγή της προεδρικής φρουράς το πλήθος χειροκροτεί, φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές είναι και αρκετοί που έχουν φτάσει στην πρωτεύουσα από χώρες του εξωτερικού και κυρίως τη Γερμανία.

Πηγή: iefimerida.gr