ΕΛΛΑΔΑ

Τι να κάνεις αν σου κλέψουν το κινητό: Κλειδώστε τη συσκευή και προστατεύστε τα δεδομένα σας

Τώρα με τα έξυπνα τηλέφωνα, αν κάποιος κλέψει το κινητό μας μπορεί να έχει πρόσβαση σε αμέτρητα προσωπικά μας δεδομένα, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη για επιπλέον προστασία. Τη λύση ήρθε να δώσει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, με μία νέα ρύθμιση.

 

Η ρύθμιση αυτή, πρόκειται να ενταχθεί στον νέο κανονισμό γενικών αδειών της ΕΕΤΤ και δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να φράζουν όχι μόνο την κάρτα SIM αλλά και την ίδια τη συσκευή.

Οπως εξηγεί σχετικό άρθρο στο deasy.gr, χρησιμοποιώντας τον σειριακό αριθμό IMEI που έχει κάθε συσκευή, μόλις ο κάτοχος δηλώσει κλοπή και αναφέρει τον αριθμό ΙΜΕΙ (βρίσκεται στο πακέτο αγοράς και στη συσκευή κάτω από τη μπαταρία) τότε η συσκευή θα μπλοκάρεται και το κινητό δεν θα μπορεί πλέον να λειτουργήσει σε κανένα από τα ελληνικά δίκτυα.

Βέβαια προκύπτει το ερώτημα για το αν το τηλέφωνο θα μπορεί να λειτουργήσει στο εξωτερικό, ωστόσο τουλάχιστον για τα ελληνικά δίκτυα προσφέρει σίγουρη προστασία, γι’ αυτό καλό θα ήταν να ψάξετε τη συσκευή σας και να καταγράψετε κάπου τον κωδικό.

 

Πηγή: iefimerida.gr