ΕΛΛΑΔΑ

Μπουτάρης με αστέρι του Δαβίδ στο πέτο

Εν μέσω εντάσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα 28 Αυγούστου η ορκωμοσία του δημοτικού συμβούλου της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου. Ο δήμαρχος

Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την παρουσία δημοτικών συμβούλων της ΧΑ, καρφίτσωσε στο πέτο ένα φέιγ βολάν, που είχε πάνω του το εξάκτινο αστέρι του Δαβίδ και έγραφε “Jude”, δηλαδή Εβραίος, για να θυμίσει το Ολοκαύτωμα των 50.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί.

 

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και δημοτικός σύμβουλους Θεσσαλονίκης Αρτέμης Ματθαιόπουλος υπέγραψε στο πρωτόκολλο ορκωμοσίας κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες αντιφασιστών. “Φασίστα” του φώναξαν από το ένα θεωρείο της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου οι αντιφασίστες, με χειροκροτήματα απάντησαν από το άλλο θεωρείο τα μέλη της Χρυσής Αυγής, που είχαν συγκεντρωθεί εκεί. “Ματθαιόπουλε, στης φυλακής τα σίδερα” φώναξαν οι αντιφασίστες, “είναι για τους λεβέντες”, απάντησαν οι χρυσαυγίτες, οι οποίοι σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τον Ματθαιόπουλο και τον συνόδευσαν μέχρι την έξοδο από το δημαρχείο.

 

Χρειάστηκε η παρέμβαση του κ. Μπουτάρη προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Οι αντιφασίστες φώναξαν ότι δεν έχουν θέση στο δημοτικό συμβούλιο οι φασίστες και τότε ο δήμαρχος τους απάντησε: “Τους φασίστες αυτούς τους ψήφισε ένα μέρος του ελληνικού λαού. Πείτε σε αυτούς που τους ψήφισαν να μην τους ξαναψηφίσουν”.

Πηγη  athensvoice